youtube.com/G Production
Marinko Madžgalj

Mladi glumac je 26. marta 2016. godine u svojoj 38. godini izgubio bitku sa teškom bolešću. Ostao je upamćen kao jedan multitalentovani umetnik, princ pozorišne i televizijske scene. 

Marinko Madžgalj rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je detinjstvo proveo u Kotoru, gde je odrastao.

Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Široj publici glumac je postao poznat po ulozi Čede Velje u seriji “Crni Gruja”. Bio je deo muzičkog dvojca “Flamingosi” sa Ognjenom Amidžićem. Uspešno se još na početku svoje karijere oprobao u ulozi voditelja.

Pored glume u pozorištu, imao je zapažene role u televizijskim serijama “Ranjeni orao”, “Greh njene majke”, “Moj rođak sa sela”. Imao je neprikosnoveni talenat za muziku i često bio deo muzičkih predstava.

Borba sa bolešću

Rak pankreasa mu je dijagnostifikovan 2015. godine. Iako je hitno operisan i činilo se da će uspeti da pobedi opaku bolest, ipak nas je napustio u svojoj 38. godini života.

Nakon njegove smrti kolege i prijatelji su osnovali fondaciju za borbu protiv raka pankreasa. Cilj ove humanitarne organizacije je podizanje svesti o raku pankreasa i značaju prevencije i rane dijagnostike, ali i čuvanje sećanja na prerano preminulog glumca.

Glumac je za sobom ostavio kćerku Saru, koju je dobio sa Dubravkom Mijatović.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime