Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je organizacija druge utakmice polufinalne serije plej-ofa ABA lige bila veoma loša i izrazio sumnju da li su sva dešavanja, među kojima je bilo uvreda, bila unapred pripremljena.

– Crvena zvezda čestita svom rivalu na pobedi, što su maloborojni predstavnici kluba u hali i učinili odmah nakon utakmice. Odnos između igrača, trenera, većine funkcionera dva kluba je više nego korektan, međutim, organizacija utakmice je bila izuzetno loša. Ostaje da se pitamo namerno ili ne – navodi se na sajtu kluba.

Iz Zvezde ističu da je sve podsećalo na dešavanja završnice Kupa Radivoja Koraća pre dve i prošle godine u Nišu kada su viđeni brojni incidenti sa tribina, a da su u subotu od izlaska iz autobusa, preko zagrevanja, pa do završetka utakmice bili na udaru.

– Dobili smo jeftinu neargumentovanu “lekciju” iz košarke i morala od čoveka koji se u njoj nalazi dve godine, zaboravljajući da košarka nije ni počela niti će se završiti sa njim – aludirali su na predsednika Partizana Ostoju Mijailovića.

Dalje se dodaje da se drugi meč u seriji pretvorio u pokušaj linča i vređanje, ali i do fizičkog ugrožavanja bezbednosti malobrojne delegacije KK Crvena zvezda u dvorani.

Kako su naveli, “odbor za doček” i vređanje bio je još na parkingu pre ulaska u dvoranu za igrače Zvezde kada je upaljačima gađan i trener, a tvrdi predmeti bacani su i prilikom njihovog predstavljanja.

– Bilo je uvredljivih pesama na račun igrača, predsednika kluba i degutantnog transparenta, bacanja raznih predmeta na teren (upaljači, kovanice, plastične flaše, ključevi, pa i baterije…), uključujući i pirotehnička i eksplozivna sredstva, prilikom svake odluke sudija koja nije bila po volji “nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima”, kao i topovskih udara i bakljade.

Crvena zvezda saopštava da “ne želi da bude kolateralna šteta loših rezultata jednog fudbalskog kluba i nečijih ambicija koje se posle “performansa” mogu nazvati samo bolesnim i kao odskočna daska za nešto veće”, uz poruku da će učiniti sve da na najbolji način organizuje majstoricu za finale naredne subote.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime