J. L. Petković

“Rusija nikada nije govorila o korekciji granica između Srbije i Kosova”, izjavio je ruski ambasador u Albaniji Aleksandar Karpusin i istakao da je to ideja koju promovišu američki zvaničnici.

Karpusin je za albansku televiziju A2 izjavio da mu zato nije najjasnije zašto se od njega traži da to komentariše.

– Kao što se možda sećate, u avgustu 2018, savetnik predsednika Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton govorio je o eventualnom sprovođenju ovog scenarija, dok je kasnije, početkom marta 2019. godine, o tome govorio zamenik pomoćnika državnog sekretara Metju Palmer – podsetio je Karpusin.

Prema njegovim rečima, nije bilo nijednog slučaja da je neki ruski lider govorio o promeni granica u tom regionu, ali Rusija u potpunosti podržava trenutne razgovore Beograda i Prištine.

– Predsednik Putin je nekoliko puta naglasio da je naša zemlja spremna da podrži bilo koje obostrano prihvaćeno rešenje do kog su obe strane došle putem dijaloga i u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 – rekao je Karpusin.

On je dodao da dosad nije bilo nijednog zvaničnog obaveštenja koje bi potvrdilo da su pregovori o promeni granica prigodna opcija za razrešenje situacije.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime