Libero Nikola Rosić (34) odlučio da završi s karijerom u državnom timu u kojem je odigrao 212 utakmica.

Rosić je bio učesnik Svetskog prvenstva minule godine. S reprezentacijom je bio evropski prvak 2011. i pobednik Svetske lige 2016, jedine u kojoj su naši trijumfovali.

Ima i bronzu s mundijala 2010. i još dve bronzane medalje s evropskih šampionata (2013, 2017). U Svetskoj ligi je igrao redovno.

O svojoj odluci je obavestio preko društvenih mreža.

– Dragi prijatelji,

Posle mnogo razmisljanja i razgovora s porodicom morao sam da donesem tesku, ako ne i najtežu odluku u životu, da napustim nacionalni tim…U reprezentaciju Srbije sam ušao sa 16 godina i ponosan sam na to što sam imao čast da odrastam i delim mnogo emocija sa saigračima, da se svakoj narednoj akciji i svakom letu radujem svestan da ću imati priliku da se borim za svoju zemlju…Kad sam počinjao nisam ni sanjao da ću braniti boje svoje zemlje u čak 212 utakmica i osvojiti toliko medalja.

Žao mi je što više neću imati priliku da obučem dres reprezentacije i sa drugim momcima “izgaram” na terenu kao što smo uvek i činili…Neizmernu zahvalnost dugujem mojoj porodici i prijateljima, na podršci koju su mi davali svih ovih godina , bili uz mene na svakoj utakmici, treningu…stručnom štabu i saigračima, na svim momentima koje smo proživeli zajedno…nekada nije bilo lako, ali smo znali za šta se borimo u svakom trenutku…Vama navijačima na podršci i energiji koju ste nam davali da uvek izvučemo maksimum i borimo se za mesto na podijumu…Došao je trenutak da se oprostim od nacionalnog dresa i postanem navijač broj jedan, da se nastave uspesi reprezentacije i niz osvajanja medalja…Hvala ti, Srbijo, na svim emocijama!

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime