Rođendan slavila golovima

0

Mlada rukometašica Katarina Stojanović-Kaizer, ćerka Petra osnivača udruženja "Nikola Tesla" iz Sent Galena u Švajcarskoj i Slobodanke – Bobe, nekadašnje rukometašice iz Zrenjanina od desete godine igra za RK Bril – St. Galen (U13), a od početka ove godine i reprezentacije je istočne Švajcarske.
Istovremeno, Katarina je redovna u sastavu rukometnog izbora lige Švajcarska-Nemačka. Ova talentovana devojčica praktično igra u tri sastava, a rukometni stručnjaci i njeni treneri već sada kad puni 16 godina vide je u reprezentaciji Švajcarske. Katarina je prošlog vikenda proslavila 13. rođendan, a kao svoj rođendanski dar protivničkoj ekipi dala je šest golova.
S mamom je odrasla uz rukomet, a s tatom i bratom Filipom uz fudbal, ali je ljubav prema rukometu prevladala. Srećna je okolnost i to što je talenat razvijala u najboljem švajcarskom klubu, Bril St. Galen koji je 29 puta osvajao titulu šampiona Švajcarske, a ženski tim i sedam kupova.
– Najviše je naučila od mađarskog trenera Zoltana Baloga koji je u vreme njenog početka trenirao podmladak – naglašava tata Petar koji kvalitete Baloga uvek ističe kada se povede reč o rukometnoj karijeri njegove ćerke.
Katarina, iako nedeljno trenira četiri puta i igra najmanje jednu utakmicu, dobar je đak, a kako njena mama kaže, ona slobodnog vremena gotovo i nema. Pa ipak, Katarina se ne žali.
– Vreme na treninzima i utakmicama doživljavam kao slobodno vreme, a škola je svakodnevna obaveza koju rado ispunjavam – kaže ova ambiciozna devojčica koja sebe već vidi u dresu Barselone ili Partizana, ako mama bude upornija.
– Katarina nikada ne propušta da ode na utakmicu kada u Švajcarskoj igra reprezentacija Srbije, a njen uzor je zauvek ostala Sanja Damjanović – kaže mama Boba koja se juna ove godine zajedno s Katarinom radovala pobedi Srbije nad Švajcarskom (23:20).

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime