pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vaš pas vas svakodnevno obasipa pažnjom i ljubavlju koju ne možete porediti ni sa čim drugim. Naravno, i vi mu to uzvraćate!

Ali zašto mu jednom u toku godine i to baš na njegov rođendan ne biste priredili slavlje kakvo će sigurno pamtiti i više od onih dvadesetak minuta za koje nauka tvrdi da psi pamte, piše Petface. Rođendansko slavlje je za sve, pa i za naše pse! Evo nekoliko predloga za vrhunsku pseću žurku u sopstvenoj režiji.

Izaberite savršen poklon

Jasno je da nema rođendanskog slavlja bez poklona. Da, kao i svaki drugi vlasnik, gotovo svakodnevno uspevate da razmazite svog ljubimca nekom poslasticom ili igračkom. Ali rođendan daje poseban razlog da ga još više razmazite. Ako je loptica ono što najviše voli, rođendan je prilika da mu poklonite punu sobu loptica i da uživate u njegovom oduševljenju.

Ukrasite prostor

Kačite balone, ukrasne trake i šarene zastavice za svoj ili rođendan svoje dece? Zašto to ne biste uradili i za svog psa. Napravite banere ili viseće ukrase od kartona u obliku kostiju. Možete napraviti i oglasnu tablu sa menijem koji ste pripremili za slavljenika i goste.

Pozovite na slavlje ekipu iz kraja

Vaš ljubimac ima drugare sa kojima se druži, trči, igra i istražuje kada ga izvedete u šetnju. Sasvim je normalno da će se svi super družiti i tokom rođendana. Još jedna prilika da omogućite svom ljubimcu druženje sa ekipom, ali sada u posebnim okolnostima.

Pripremite poslastice

Na prvom mestu – rođendanska torta! Naravno, izbegavajte sastojke koji nisu zdravi ni za slavljenika ni za njegove drugare. Evo jedne ideje. Sameljite njegove omiljene granule kako biste napravili brašno. Sa tim pomešajte malo narendanih jabuka (nema psa koiji ne voli jabuke), šargarepe, krem sir i izgnječene banane. Sve to umešajte sa malo vode i stavite u kalup kako bi dobili oblik torte. Za ukrase koristite granule i naravno rođendansku sveću.

Obezbedite ukusne poslastice namenjene psima koje možete nabaviti u petšopu. Samo nemojte preterivati u davanju četvoronožnim prijateljima. Jeste slavlje, ali pazite na količine!

Sladoled se može napraviti od malo putera od kikirikija, izgnječenih banana i jogurta. Stavite smesu u male kalupe i držite je u frižideru tokom noći kako biste dobili pravu konzistenciju. Nemojte posluživati pravi sladoled (namenjen ljudima) jer može imati negativan uticaj na stomak pasa.

I još jedna ledena poslastica koju ni jedan gost neće odbiti. Pileći ili goveđi bujon sipajte u kalup i zamrznite ga. Pre nego što poslužite ovu poslasticu proverite sa vlasnicima ostalih gostiju da li je neko alergičan na piletinu ili govedinu.

Pazite na slavljenika i njegove goste

Koliko god se inače lepo družili, svi bili socijalizovani i naviknuti na druge pse, u nekom trenutko može da dođe do nervoze pa i nesporazuma. Povećajte pažnju kako vi kao domaćin, a tako tražite to i od ostalih vlasnika.

Ne zaboravite ljude

Jeste da je to rođendansko slavlje vašeg psa, ali tu su i ljudi. Ukoliko se ne radi o vlasnicima drugih pasa, sigurno ćete pozvati rođake i prijatelje koje vaš pas poznaje i voli. I za njih pripremite zdrave grickalice i malo posluženje uz osvežavajuće napitke. Naravno, sve ih upozorite da hranu koja je njima namenjena nikako ne dele sa slavljenikom.

Napravite foto-štand

Nije potrebno previše truda da se napravi šarena pozadina ispred koje će se fotografisati svi gosti sa slavljenikom. Naravno, od svih gostiju se očekuje da se ove fotografije podele na Fejsbuku i Instagramu i tako podele sa svim svojim prijateljima utiske sa rođendana.

Organizujte igru

Svaku žurku za pse treba iskoristiti za zabavu i učenje. Igre koje su zapravo zamaskirane tehnike obuke su fenomenalna prilika da i slavljenik ali i ostali gosti napreduju. Dokazano je da psi mnogo lakše i brže uče u društvu pa možete organizovati igre u izvršavanju jednostavnih komandi. Vežbajte komande – sedi, čekaj, dođi, merite vreme za koje će drugari to činiti i proglasite pobednike.

Pripremite doggy bags

U slučaju rođendana vašeg psa DOGGY BAG ima doslovno značenje. Pored preostalih poslastica, u posebnu kesicu ili kutijicu pripremite i neki zanimljiv poklončić u vidu loptice, gumene igračkice ili nečega što će biti zanimljivo i posle rođendana. Svakom gostu dajte ovakav poklončić kao uspomenu na slavlje.

Source :

B92.net, Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime