Riznica srpske baštine

0

Srpsko kulturno-umetničko društvo "Branko Radičević" iz Lugana organizovalo je koncert u Kanobiju, a pored folkornog ansambla ovog udruženja, pred publikom u kantonu Tićino dobili su priliku da zaigraju i njihovi prijatelji iz otadžbine, članovi KUD-a "Riznica" iz Kraljeva.
Gosti su vrhunski odigrali nekoliko koreografija iz raznih krajeva Srbije, a domaćini iz SKUD-a "Branko Radičević" predstavili su se sa dve koreografije.
Publika nije ostala ravnodušna na igračku veštinu mladih iz Kraljeva Lugana, pa su nastupi oba udruženja nagrađena gromoglasnim aplauzima. U publici je bio i iskusni stručnjak iz ove oblasti negovanja naše kulturne tradicije, poznati koreograf iz Srbije Mile Vujičin, koji je postavio novu koreografiju u SKUD-u sa folklorašima "Radičevića".

Dogovor uz večeru

Posle završenog koncerta gosti i domaćini otišli su na zajedničku večeru, gde se nastavilo sa druženjem, a skup je iskorišćen i za dogovor oba društva o daljoj saradnji. Prvi korak je poziv članova KUD "Riznica" da im vršnjaci iz "Radičevića" u najskorije vreme dođu u goste, pa da se još lepše i duže druže u otadžbini .

Sutradan su domaćini i gosti iskoristili slobodno vreme za obilazak znamenitosti Lugana, ali i radnji u ovom lepom švajcarskom gradu. Jednodušna je ocena svih da je ovo bilo nezaboravno druženje i pri tom korisno za sve učesnike.
– Ovaj koncert je bio melem za dušu. Videli smo dosta lepih koreografija iz cele Srbije. Igrali su veoma lepo, kako naši gosti, tako i moji folkloraši. Ovim putem se zahvaljujem našim prijateljima iz Kraljeva što su učestvovali na našem koncertu i verujem da ćemo im u najbližoj budućnosti uzvratiti posetu i obići ih u Kraljevu – kaže Slava Ilić, predsednik SKUD-a "Branko Radičević" iz Lugana.

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime