Rasejanje upire oči u maticu

0

Svetlana Matić

U okviru 59. međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, na štandu Udruženja pisaca Poeta održana je promocija knjige "O ljubavi s ljubavlju", autora Aleksandra Čotrića iz Beograda i Svetlane Matić iz Beča.
Prisutne je pozdravio Veselin Dželetović, predsednik Udruženja pisaca Poeta, i izrazio zadovoljstvo što je Svetlana Matić početkom ove godine postala član i time, kako je rekao, doprinela da se pisci iz matice upoznaju sa stvaralaštvom srpskih pisaca i pesnika u rasejanju.
O Svetlani Matić govorila je profesorka Slavka Sunajko, posebno se osvrnuvši na njen pedagoški rad i brojna priznanja koje je dobila kako u Srbiji, tako i u Austriji.
Izabrane dečje iskaze, kojih u knjizi ima 250, a isto toliko i aforizama za decu, čitala je Mirjana Nikić, novinarka lista "Politika".
Promociji su, osim prijatelja i porodice autorke, prisustvovali nastavnici, deca, pisci, novinari, likovni umetnici i svi oni kojima je pisana reč na srcu.
Svetlana Matić je izrazila žaljenje što je ukinuto Ministarstvo za dijasporu, što ove godine nema štanda Kancelarije za dijasporu, odnosno sadašnje Uprave za dijasporu pri MIP Srbije, gde bi priliku da se predstave imali i pisci iz rasejanja, kao što je prethodnih godina bio slučaj.
– Mislim da matica ne sme da zaboravi na svoje milionsko rasejanje koje upire oči u nju, voli je iznad svega i onda kada je ona prema njemu često i nepravedna – istakla je ona.
Na kraju promocije je recitovala svoju pesmu "Srbija je moja zemlja".

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime