Rafinerija mamac za saradnju

0

Predstavništvo Republike Srpske iz Štutgarta organizovalo je ovih dana posetu predstavnika opštine Modriča nemačkoj pokrajini Baden Virtemberg. Delegaciju iz RS predvodio je načelnik opštine Mladen Krekić, a gosti su iskoristili boravak da promovišu privrednih i drugih potencijala opštine Modriča. Cilj je podsticanje izvoza iz Republike Srpske i privlačenja stranih investitora. Za domaćine posebno interesantni su bili projekti i novi proizvodi Rafinerije ulja .
Pozdravljajući obe delegacije, šef predstavništva RS u Štutgartu Mićo Ćetković im je poželeo da se iz ovih prvih kontakata izrode i konkretni poslovi.
Veliki interes za zajedničku saradnju rafinerija izrazio je predstavnik rafinerije Südöl
iz Ajslingena Hans-Jirgen Berndt, koji je ujedno bio i predstavnik firme Zeller-Gmelin, koja proizvodi mineralna ulja i dr.
Privrednu komoru Baden Virtemberga predstavljao je Konstantin Graf cu Dona, zadužen za saradnju sa jugoistočnom Evropom koji je ovom prilikom izneo spremnost Privredne komore Baden Virtemberga da učestvuje u budućim projektima prezentacije privrede iz Republike Srpske i BiH. Sledeći zajednički projekat je prezentacija privrede RS na sajmu Global konekt koji se održava u Štutgartu krajem oktobra 2010. godine.
Sastanku su prisustvovali i značajni predstavnici nemačkih firmi koji imaju interesa da ulažu u Republiku Srpsku.
Obostrana ocena i domaćina i gostiju bila je da ovakvi susreti najbolje otvaraju vrata međusobnoj saradnji, pa su gosti iz RS pozvali domaćine da posete Modriču.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime