Lična arhiva
Glumica Dijana Jovičić

Na sceni kulturnih zbivanja u srpskoj zajednici Sidneja u predstojećem periodu jedno od centralnih mesta pripada glumici Dijani Jovičić. Posle uspešnih večeri poezije, na kojima je sredinom decembra prošle godine oduševila publiku, ova darovita umetnica sada će se predstaviti i predstavom „Predsednikova žena“, koja je njen prvi autorski rad.

Premijera je zakazana za 9. april u Komjuniti centru North Curl Curl na severnoj obali Sidneja.

– Ovdašnja publika imala je prilike da me upozna kroz projekat „Teatar poezije“, koji sam pokrenula još pre deset godina u beogradskom Centru Sava. Poezija je moja velika ljubav i mislim da ću se još dugo baviti njenim očuvanjem. Ali, u Australiji sam svoju kreativnu energiju prebacila i na papir. Tako sam počela da pišem bajke i dečje priče. I svoju prvu knjigu „Krilati konji“ objavila sam ovde. Sada sam se osmelila da napišem i svoju prvu monodramu-komediju „Predsednikova žena“ čiju premijeru će australijska publika imati priliku da vidi u Sidneju 9. aprila – najavljuje Dijana u razgovoru za „Vesti“.

Kad je reč o njenom dosadašnjem radu, Dijana kaže da nije prvi put u njenoj karijeri da sama pokreće nove projekte. Tvrdi da upornost i znatiželja uvek urode plodom.

– Pre nego što sam došla „na kraj sveta“, u daleku Australiju, i spletom veoma neobičnih i nepredvidivih okolnosti ostala četiri godine, imala sam dosta zanimljivog umetničkog iskustva u Srbiji. Mnoge projekte sam pokretala sama i bila njihov idejni tvorac, jer spadam u ljude koji ne čekaju da im nešto padne s neba, već sami sebi stvaraju prilike.

Šta biste izdvojili iz svog glumačkog opusa?

– To je svakako TV serija Siniše Pavića „Stižu dolari“, zatim i TV film „Ordinacija“ u kojem sam glumila sa Srđanom Todorovićem. Izdvojila bih i saradnju sa Enverom Puškom, rediteljem i scenaristom iz Sarajeva koji je okupio glumce iz cele bivše Jugoslavije i snimio seriju „Krv nije voda“. Takođe, dodala bih i seriju Radoša Bajića „Selo gori, a baba se češlja“. Glumila sam i sporedne uloge u nekoliko filmova, a glavnu sam ostvarila u dečjem filmu „Vilenjakova priča“. Nažalost, premijera ovog filma se očekuje već deset godina zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Kad je reč o pozorišnim ulogama, Dijana je naročito ponosna na saradnju sa čuvenim režiserom Emirom Kusturicom.

– Uvek će mi ostati u sećanju rad sa Emirom Kusturicom u operi „Dom za vešanje“, kao i u predstavi „Ćelava pevačica“ za koju sam dobila nagradu za najbolju glumicu na Festivalu novih teatarskih formi u Pančevu. Igrala sam i u predstavama „Harold i Mod“, zatim „Anarhija u Bavarskoj“, „Žuta“, „Merlin Monro – trenutak istine“… Naročito su mi drage uloge u dečjim predstavama „Šrek“, „Pipi duga čarapa“, „Lepotica i zver“, „Mačak u čizmama“ i mnogim drugim – kaže Dijana Jovičić.

Bonirig, pa Aleksandrija

Posle premijere u North Curl Curl 9. aprila, Dijana Jovičić će sa monodramom „Predsednikova žena“ nastupiti još dva puta u drugim delovima Sidneja.
Autorsku predstavu će 12. aprila igrati u Sportskom klubu u Bonirigu, a pet dana kasnije, 17. aprila, na sceni u Aleksandrija Taun Holu.
Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji, putem sajta www.trybooking.com.

Misija i Razmirice

Kad je reč o drugim televizijskim ostvarenjima, Dijana izdvaja i „Nemoguću misiju“, popularnu skrivenu kameru s poznatim ličnostima.

– Uz pomoć glumačke transformacije uspela sam da u nemoguće ubedim ličnosti poput Mime Karadžića, Ognjena Amidžića, Marije Šerifović, Borisa Novkovića i mnoge druge. Posle „Nemoguće misije“, sprovela sam u delo jednu zaista misionarsku TV emisiju „Razmirice“ u kojoj sam se našla u ulozi medijatora. Zaista sam ponosna na taj poduhvat jer sam uspela da pomirim komšije posle dvadeset godina svađe, zatim da vratim majci oteto dete, a sprečili smo i bespravno rušenje kuće i još mnogo toga.

Source :

D. Timarac - Vesti

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime