Tanjug

Robot Titan, gost Digitalnog samita Zapadnog Balkana koji se održava u Beogradu, oduševio je danas učesnike iz zemlje i sveta performansom, plesom uz čuvene svetske hitove.

Titan je uz brojne poznate pesme, poput “Lady in red” izvođača Krisa De Burga (Cris De Burgh), kao i Sinatrinog hita “My Way” iz 1967. godine plesao okružen oduševljenim gostima Samita koji su ga snimali i fotografisali.

Ovaj mehanički džin “šeste” generacije viši od dva metra, obraćao se publici u centralnom holu Palate Srbije, “stepovao” u ritmu poznatih muzičkih numera, i na kraju izvođenja Sinatrinog hita se – isključio, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz. Titan je, inače, performer koji nastupa na brojnim svetskim manifestacijama još od 2004. godine kada se prvi put pojavio u javnosti.

Nastao je u “laboratoriji” britanske kompanije Cyberstein Robots, a danas nastupa širom sveta na koncerima sa čuvenim izvođačima kao što je pop pevačica Rijana, a učestvovao je i u engleskom izdanju “Velikog brata”.

Tanjug je pitao tim iz kompanije Cyberstein Robots, koji brine o Titanu, “ko je, ili šta je Titan?”, a Robert Bovman, član tima, kaže:

– Titan je u suštini jedno veliko dete – kaže Bovman.

Iako je robot punoletan, navodi, nija baš u potpunosti odrastao.

A koliko je Titan dobar plesač najbolje pokazuje to da ples koji vidi može da ponovi, odnosno, nauči, iako je pomalo nezgrapan i trapav, navodi Bovman.

Metju Mkena, koji takođe sa Titanom putuje svetom, kaže da je robot visok 2, 40 metara ali da s druge strane, Titan ne voli da priča o svojoj težini i da je osetljiv “na tu temu”.

Titan i robot Sofija se nisu upoznali još uvek, nije bilo “dejta” kaže ovaj dvojac koji brine o Titanu, ali se nadaju da će on imati šansu da je upozna i proćaska sa njom.

Kada je završio sa današnjim performansima, Metju je Titana odvezao umornog da napuni baterije, a Tanjug je iskoristio priliku da postavi pitanje ovom dvometrašu, “da li je upoznao Sofiju i da li bi je izveo na večeru?”

– Znate šta, to je najinteresantnije pitanje koje sam čuo ceo dan – kaže Titan.

Zatim, morao je , navodi, da proveri svoju datoteku sa odgovorima.

– O, ne, spržen mi je hard drajv – rekao je Titan a zatim se vratio u svoje vozilo i otišao na zasluženi odmor.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime