pixabay.com
Maraton

“Serbia Marathon” ima za cilj da popularizuje atletski sport u Beogradu, izjavio je prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

 

“Serbia Marathon”, u organizaciji Atletskog saveza Srbije, prvi put održaće se u nedelju trkama na pet i 10 kilometara sa startom i ciljem kod Beogradske arene.

– Cilj AŠ je popularizacija atletskog sporta. Pokrenuli smo “Serbia Marathon” koji ima niz uličnih trka, a kruna je maraton koji će se održati u novembru 2019. godine. Pozivamo sve Beograđane da se pridruže u prijavama za trke na 5.000 i 10.000 metara- rekao je Jevrosimović na konferenciji za medije.

Kako je naglasio, dobijena je podrška od prvog čoveka IAAF-a Sebastijana Koua.

– “Serbia Marathon” od 2019. godine je u programu AŠ i u kalendaru Svetske i Evropske atletske federacije, zahvaljujem se svima koji su pomogli organizaciju ovog jedinstvenog događaja, gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta i direktoru Štark arene Goranu Groviću, koji je omogućio da cilj trke bude u ovoj prelepoj dvorani.

Marketing menadžer “Serbia Marathona” Veroljub Zmijanac dodao je da je cilj da se postane regionalni lider kada je u pitanju promocija trčanja.

– Sada imamo 2.500 prijavljenih i taj broj je veliki i impozantan, a već sledeće godine imaćemo učesnike iz 19 zemalja. Pozivamo sve trkače, žitelje Beograđana, a posebno Novobeograđane, gde se održava besplatni događaj za svu decu, i to je jedinstvena prilika da svi uđu u Arenu i da svi zajedno proslavimo ulazak trkača- rekao je Zmijanac.

Direktor Arene Goran Grbović istakao je da mu je zadovoljstvo što je AŠ odlučio da cilj trke bude u najvećoj dvorani na Balkanu.

– Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, dobrodošli ste, trka može da počne- poručio Grbović.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime