Posvađali se šiptarski bosovi

0

16

Prema informacijama češke policije, glavni dovoznici heroina takozvanom balkanskom rutom u Češku, koja je jedna od bitnijih raskrsnica evropske narkomreže, godinama su kosovski Albanci. Jedan od pripadnika novoformirane “šengenske” jedinice za borbu protiv narkotika u Pragu kaže da su oni i dalje glavni igrači, ali da im preti da izgube primat u “poslu” s obzirom na to da sve više “podvaljuju jedan drugom” i da su počeli da se sukobljavaju.
– Desi se, na primer, da pomno pratimo put pošiljke od Kosova do Češke, odakle bi trebalo da se nastavi transport prema Zapadu. Uhapsimo donosioca koji je trebalo da uruči pošiljku čoveku koji je istog porekla kao i on, i nakon toga konstatujemo da se umesto heroina u paketićima nalazi običan prašak hemijskog porekla – kaže ovaj izvor.
Ovakvu situaciju, ocenjuje stručnjak, u poslednje vreme posebno koriste Bugari, čiji su mafijaši sve zapaženiji na balkanskom putu.

9
Uputstva iz zatvora
U Češkoj se upravo priprema suđenje srpsko-albansko-češkoj grupi koja je sa češke raskrsnice transportovala drogu na evropski sever i zapad. U ovoj grupi šef je bio Srbin S. P, dok mu je “desna ruka” bio kosovski Albanac.
Srbin S. P. je u vreme transporta više kilograma droge iz Srbije prema Švedskoj, koji je realizovao pomenuti Albanac, bio u zatvorskoj ćeliji. Međutim, S. P. je, kako je istaklo tužilaštvo, grupom komandovao iz zatvora preko mobilnog telefona koji je bio sakriven u zatvorskoj garaži.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime