EPA/Robin van Lonkhuijsen
Pucnjava u Utrehtu

Nekoliko sati posle pucnjave u tramvaju u Utrehtu, čuli su se pucnji na još nekoliko lokacija u tom gradu, saopštili su zvaničnici.

Portparol holandske policije Jost Lanšage izjavio je da je pucnjava u tramvaju u Utrehtu možda imala teroristički motiv. Holandska policija saopštila je da je najverovatnije jedna osoba stradala u pucnjavi koja se dogodila u predgrađu Utrehta

Opasnost od terorizma u tom gradu je podignuta na najviši nivo.

Za sada za ovaj incident niko nije uhapšen, prenosi Rojters i dodaje da je bezbednost povećana u školama, džamijama i javnom prevozu. Svedoci navode da su čuli da je nekoliko puta pucano.

Holandski premijer Mark Rute otkazao je nedeljni koalicioni sastanak zbog situacije u Utrehtu i najavio da će se konsultovati sa timom za krizne situacije i situaciju ocenio kao zabrinjavajuću.

Incident se dogodio u 10.45 po lokalnom vremenu na periferiji Utrehta, a nakon incidenta policija je izašla na lice mesta i blokirala saobraćaj i lokalne ulice.

Policija je preko Tvitera upozorila građane da ne prilaze mestu napada, na skveru 24. oktobar i uspostavila je javnu liniju za sva informacije o događaju u Utrehtu.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime