Policija u čudu dok park šerifi trljaju ruke

0

U glavnom gradu Austrije mnogi se ne snalaze oko zona za parkiranje, a čuđenje izazivaju neke tajne zone koje važe čak i vikendom i koje su nepoznate i policiji.
Naime, u Beču postoje zone u kojima se naplaćuje parkiranje vikendom i praznicima, a te zone se ne mogu naći u zvaničnim knjigama o zonama u Beču.
Čak su i policiji nepoznate zone u kojima se i vikendom i praznicima naplaćuje parkiranje. Za te zone, međutim, znaju park šerifi koji naplaćuju kazne.
Jedna od takvih zona je ona oko groblja Štadlau. Na ovu zonu vozači su ukazali posle 1. novembra, kada su Bečlije izlazile na groblja i mnogi dobili kazne od 36 evra zbog neplaćene takse za parkiranje. Ispred ove zone nalazi se tabla koja na nju upozorava, ali ne sadrži natpis "radnim danima", tako da važi svakim danom i vikendima i praznicima.
Vozači su navikli da table sadrže vremensko ograničenje do kada se plaća parking, kao i da se parkiranje ne naplaćuje praznicima i vikendom.
Čak i portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Roman Haslinger priznaje da nije znao za postojanje ovakvih zona.
"Nisam znao da tako nešto postoji u Beču", kazao je on, dodajući da u zvaničnim knjigama o zonama ima mnogo informacija o visini naplate za parkiranje, kako koristiti mobilni za plaćanje i informacije o zonama, ali ni reč o tome da se parkiranje plaća i vikendom.
Zbog toga pravnici savetuju vozačima da uvek pažljivo čitaju table koje najavljuju zone za parkiranje.
 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime