Poletovo nadigravanje

0

Nedavno se u prepunoj Mercverk hali u Biru tražila stolica više, jer su mnogi naši zemljaci, ljubitelji folklora, došli na zabavu koju su organizovali članovi KUD Polet da vide nadmetanje u pesmi i igri koju su izveli domaćini sa prijateljima, članovima KUD-ova Kolo- Baden, Sloga iz Ciriha, "Vuk Karadžić" iz Šenenverda, Božur iz Otvil am Zea i Izvor iz St. Galena. U igri i pesmi su svi uživali, počev od velikog broja gledalaca do igrača koji su se nakon oficijelnog dela programa zabavili opušteno uz pesmu igru i druženje.
Izvedene su mnoge igre, i raznovrsne koreografije. Svi ansambli su pokazali svoje igračke kvalitete i dobili puno aplauza i čestitki.
-Priredili smo ovo veče da bi nam došli prijatelji, da se družimo i zabavimo. Posetioci su došli u velikom broju. Naši prijatelji dolaze kod nas, mi kod njih, a svrha svega je da nam se deca upoznaju, druže i govore srpskim jezikom – kaže za "Vesti" Dragan Matejić jedan od organizatora ove lepe večeri.
-Nadmetanja folkloraša je uvek zanimljivo pogledati. Najviše me oduševila igra Izvora iz St. Galena, oni su pravi profesionalci, svaka čast – rekao je predsednik Božura Obrad Savić.
Naši mali folkloraši su takođe večeras učestvovali na zabavi, lepo su igrali, i dobili su puno aplauza a posebno je bilo zanimljivo što smo u njihovom izvođenju mogli videti svu našu lepu tradiciju, predivno šarenilo nošnja, ali i mladost na pozornici, koja nam obećava da nećemo zaboraviti svoje korene -veli Olga Jovanović čija ćerka je nastupala na zabavi.
-Lepo je uvek na našim zabavama. Dolazim redovno, to mi je najbolje mesto da se sretnem sa svojim prijateljima i poznanicima, da se uz priču opustimo i da posle naporne nedelje malo odahnemo -kaže Zoran Mišić iz Araua.
 

Zahvalnice
Domaćini su svim učesnicima podelili zahvalnice za sećanje, na jednu uspešnu zabavu i lepo druženje.
Uz naše poznate specijalitete,bogatu tombolu i odličnu muziku Gogi benda druženje naših zemljaka dugo je potrajalo.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime