Najveća opoziciona stranka u Makedoniji VMRO-DPMNE kaže da pola Severne Makedonije gori u požarima, ali da niko ne preuzima ništa tim povodom.

Kako navodi ta stranka, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo šumarstva i Ministarstvo poljoprivrede odgovorni su za to, prenosi MIA.

“Više nedelja Makedonija gori, ali niko ne preuzima odgovornost. Gospodine Zaev vreme je za ostavke, vreme je za razrešenja. Imamo situaciju u kojoj kao nikada do sada, u mesecu martu imamo više od pet stotina požara kroz celu Makedoniju koje niko ne gasi, niti se preuzimaju bilo kakve radnje da se pronađu počinioni”, navodi u saopštenju VMRO-DPMNE.

Oni smatraju da se radi o pustošenju Makedonije, o neviđenoj anarhiji u dosadašnjoj istoriji Makedonije, koja mnogo košta makedonske građane.

“Nestaju šume, gore vočnjaci, a imamo evakuisano i cela sela. Pitanje je kada će doći do žrtve“, upozorava ta stranka.

Poslanik iz redova VMRO-DPMNE Vladimir Gjorčev kaže da takvo stanje u državi znači da ne postoje institucije.

– To znači da postoji kompletna sprega između kriminala zajedno sa državnim institucijama. Uključeni su šumarska mafija, policija, lokalne vlasti i ministarstava –  ističe Gjorčev.

Juče je makedonska vlada uvela zabranu za kretanje u šumskim područjima na neodređeno vreme.

Severna Makedonija je zahvaćena požarima širokih razmera – aktivni su šumski požari na Skopskoj Crnoj Gori, Šar planini, u istočnoj Makedoniji, u Makedonskoj Kamenici, u nacionalnom parku Galičica, oko Prespanskog jezera, kao i u Kavadarcima, Negotinu i Strumici.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime