Podrška za Despota iz Melburna i Kelna

0
K. Nedeljković
Rane ne daju mira: Despot Lazić

Na kućnu adresu porodice Despota Lazića (11) iz Bajine Bašte, obolelog od bulozne epidermolize, koju karakterišu otvorene rane na koži pri svakom dodiru, proteklih dana, prosledili smo dve vredne donacije pristigle za ovog hrabrog dečaka.

Prva, od 500 dolara, deo je donacije Kola srpskih sestara Žene Mironosice iz Kizboroa pri Crkvi Sveti arhiđakon Stefan u Melburnu, a druga od 100 evra anonimnih donatora iz Kelna. Kao i uvek, pomoć je i više nego dobrodošla, budući da je Despotu na mesečnom nivou, potrebno oko 3.000 evra za specijalne zavoje (flastere) koji ublažavaju bolne rane.

– Mnogima dugujemo neizmernu zahvalnost, kako sugrađanima, tako i zemljacima u dijaspori, jer su nam bili ogromna podrška u protekle četiri godine, bez koje bi našem Despotu bilo mnogo teže. A posebno ovakvim ljudinama koji nas ne zaboravljaju i trude se da nam pomognu kad god mogu. Nama to mnogo znači, jer osim tih zavoja, za sada još nema rešenja za Despotovu boljku, a oni su preskupi. Ostalo je sve manje-više po starom. Trenutno se borimo sa virusima, koji nam ne daju mira, pa često moramo u bolnicu. Jedino je dobro što za sada imamo manju zalihu specijalnih flastera i zavoja, pa nas to čini spokojnijim. Činjenica je da Despotu svaku ranu previjamo da se ne bi inficirala, ali i dalje ostaju kraste i ožiljci. Nažalost, što je stariji, sve teže podnosi, a mi moramo da ga bodrimo jer ne sme da poklekne – rekla je hrabra majka Sofija.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Source :

K. Nedeljković

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime