Pitanje “Agrobanke” i u Londonu

0

Akcionari "Agrobanke" već tri godine čekaju na obeštećenje (Foto: Ilustracija)
 

Nakon predavanja koje je održao u Londonu LSEE 27/10/2014 premijer Srbije je dao intervju u Londonskoj školi ekonomije. Među najvažnijim pitanjima pored međunarodnih odnosa i slobode medija, našlo se i pitanje akcionara "Agrobanke".

 

"Intezivnim kontaktima akcionara Agrobanke sa zemljama EU, Amerikom, Evropskom Komisijom kao i delegacijom EU u Srbiji postignuto je da afera "Agrobanka" bude školski primer lošeg i neodgovornog odnosa države prema onima koji ulažu kapital u neku zemlju", kaži akcionari.

 

Prema njihovim rečima, može se slobodno reći da će rešenje afere 2Agrobanka" biti lakmus papir na osnovu koga će investitori ocenjivati sigurnost ulaganja u Srbiju, a za Evropsku komisiju to će biti jasan signal dokle se došlo sa evropskim reformama u Srbiji od čega zavisi i brzina daljeg napretka Srbije ka članstvu u EU.

 

Premijer Vučić je u svom odgovoru na pitanje oko obeštećenja akcionara "Agrobanke" naglasio da će država Srbija preuzeti sve zakonom dozvoljene mere da obešteti sve one koji su izgubili nešto što njima pripada.

 

Postavlja se ključno pitanje kada će se to desiti jer je od pljačke akcionara prošlo skoro tri godine a da ništa nije učinjeno da se akcionarski kapital vlasnicima vrati. Akcionari naglašavaju da će za taj period država Srbija pored opljačkane privatne imovine morati i da nadoknadi svu štetu nastalu takvim lošim postupanjem.

 

Nastavićemo našu legitimnu borbu protiv Državno-finansijsko-političko-tajkunskog kriminala sve do trenutka konačnog i pravedog obeštećenja.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime