EPA
Selektor Srbije u rukometu

Selektor rukometne reprezentacije navodi kako smo u određenim segmentima bili blizu najjačim protivnicima, ali da rezultati ipak nisu to pokazali.

 

– Kao što sam rekao pre turnira, za mene je razočaranje što nismo u drugoj rundi, iako je jasno u kakvoj smo grupi bili. Svi su svesni da smo pokazali nešto, ali ponovili smo stare boljke. Donekle smo promenili mentalni sklop, koliko god da je razlike utakmicu moraš da igraš do kraja. Protiv Nemačke nismo se predali, momcima čestitam – rekao je Peruničić.

Peruničić prihvata odgovornost za prikazane partije i ističe nedovoljno vreme za uigravanje kao jedan do razloga.

– Razloge poraza uvek tražim u sebi, činjenica je da smo imali malo treninga zajedno. Malo je bilo vremena da uradimo sve što želim, iako smo igrali žestoku odbranu. Rezultatski je neuspeh, za mene, koliko god pričali o vremenu. Igrali smo protiv velesila, u dosta segmenata bili blizu i mislim da ćemo biti u skorije vreme konkurentni svima.

Srbija ide na Bahrein u duelu za 17. mesto. Duel se igra u subotu od 18h.

– Došli smo da odigramo koliko god treba utakmica. Ne volim naš mentalitet da se unapred biraju stvari, sve gledam drugačije, a pobede su imperativ do kraja. Igrači su odlično radili, bili disciplinovani, ponašali se odgovorno i, uprkos tome što su potrošeni, ‘cepamo’ do kraja – zaključio je on.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime