Ove zime modni hit je pončo

0

Vaše je samo da izaberete dezen…i bićete skroz "in"
 

U velikom stilu osvojio je modne piste, no za razliku od većine odevnih komada koje teško da biste se odvažili da obučete za šetnju, posao ili već nekom drugom prilikom, pončo je i te kako nosiv u svakodnevnom životu.

 

Kako može izgledati atraktivno i moderno, najbolje je pokazala londonska revija na kojoj je renomirani britanski brend “Barberi” predstavio modele od fine vune i kašmira, s vlastitim inicijalima.

 

Nisu mu mogle odoleti ni najpoznatije ikone stila današnjice. Tako je svoj vuneni pončo na ulicama Menhetna pokazala Sara Džesika Parker, koja ga je kombinovala sa sivim farmerkama i majicom na prugice, ali i Olivija Palermo i Kara Delevinj.

 

Pončo tradicionalno potiče iz Južne Amerike, a proboj na modno tržište ostvario je sedamdesetih godina prošlog veka, kada su trendovi bili pod uticajem etno motiva, koje je naročito potencirao hipi pokret.

 

Ide uz sve

Najveći problem kada neki komad “uđe u modu” je kako ga kombinovati sa odećom koju već posedujemo. Kada je pončo u pitanju, taj problem skoro i da ne postoji. Može se nositi preko svake odevne kombinacije, kao i preko nekoliko slojeva odeće.

 

Ni obuća nije problem – plitke ili duboke čizme, štikla ili ravna obuća, sve je dozvoljeno!

Za ovu sezonu dizajneri su ponudili više modela, različitih dužina, boja, materijala. Ipak, važnija od njegove estetske uloge je funkcionalnost – nikad vam neće biti hladno, a pri tom ćete se prijatno osećati jer je pončo oličenje udobnosti.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime