MN Press
Dodela nagrada OKS-a

Našem najboljem teniseru odato priznanje za povratak na vrh svetske liste, a našoj odbojkašici na doprinosu da se prvi put osvoji titula svetskog prvaka.

 

Oni su za najbolje proglašeni na svečanosti u Domu narodne Skupštine u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Đoković, koji se u velikom stilu vratio na vrh ATP trofejima na Vimbldonu i Ju Es openu, sedmi put je laureat OKS, dok je Boškovićevoj, posle titule prvaka sveta u Japanu sa reprezentacijom, gde je bila MVP takmičenja, ovo prvo priznanje, s tim da je lane dobila nagradu za najbolju mladu sportistkinju.

Najbolji ženski tim je odbojkaška selekcija Srbije, muški – basketaši Srbije koji su prvaci sveta, a tekvondistkinja Nadica Božanić najbolji mladi sportista posle juniorske titule šampiona sveta.

Nagrada za trenera godine otišla je u ruke selektora odbojkašica Zorana Terzića. Posebna priznanja dobili su Ivana Španović (atletika), Jovana Preković (karate), Goran Obradović (trener Španovićeve), Roksanda Atanasov (trener Prekovićeve) i Marijan Vajda (trener Đokovića).

Bivšoj trofejnoj reprezentativki Srbije u streljaštvu, Jasni Šekarić, dodeljena je nagrada “Olimpijsko srce”.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime