wikipedia.org/Krasimir Grozev
Sve bolji odnosi Srbije i Rusije

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo je donaciju od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših budućih pilota “migova 29”, izjavio je u Moskvi ministar odbrane Aleksandar Vulin.

– I na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije – kazao je Vulin.

Ministar odbrane Srbije, na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua, boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji povodom obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.

Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Ruske Federacije, Vulin je rekao da su istorijske veze srpskog i ruskog naroda duboke i da su srpski i ruski narod uvek bili na istoj strani sveta – tamo gde je sloboda, baš kao što su i danas.

– Ali, nije samo istorija ono što nas povezuje. Politika vojne neutralnosti Srbije se visoko ceni u Ruskoj Federaciji i politika našeg predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića nailazi na veliko poštovanje kod svih organa Ruske Federacije, od predsednika Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Šojgua – naglasio je Vulin.

Srbija je, kaže, vojno neutralna zemlja, koja neće da postane član ni NATO ni ODKB-a, ali zemlja koja ima sopstveni put, koja vodi računa o svojim interesima i koja vodi računa o svojim prijateljstvima.

U okviru obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine, delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom Vulinom, prisustvovaće ceremoniji polaganja venaca na grobu “Neznanog junaka” u Moskvi.

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime