M. Stanković
Nataša Rašević, Branislav Tomašević, dr Robert Hodel, Jelena Anđelković

U svečanoj sali Gimnazije Altona u Hamburgu naša dijaspora je imala priliku da uživa u izvanrednoj kabaretskoj predstavi “Dobri čovek” prema zapisima Branislava Nušića iz vremena kad je robijao u Požarevcu. Igrali su Vesna Stanković, Branislav Tomašević i Ljiljana Blagojević.

– Bilo je odlično, stvarno odlično – oduševljeno je izjavio Borislav Marković, predsednik Srpskog kulturnog centra Bremen, koji je oduševljenje delio zajedno sa svima koji su prisustvovali.
Među onima koji su došli da gledaju predstavu bilo je i dece, a među njima Isidora (10) i Danilo (12) Stojanović iz Hamburga. Njihovi roditeljii su procenili da su im deca dorasla pozorišnim predstavama i nisu pogrešili.

– Bilo je lepo i dobro. Poučno, a smešno. A baš mi je žao da su Nušića tako nepravedno stavili u zatvor. Ali sreća je što je on bio domišljat – izjavio je Danilo.

– Divno provedeno veče za celu porodicu – kaže mama Đurđica Stojanović koja se divila glumcima što su posle dugog putovanja od Beograda do Hamburga i odigrane predstave imali snage da sa svima pričaju, fotografišu se i podele utiske.

U publici je bila i Nataša Rašević, konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Hamburgu, dr Robert Hodel, šef Katedre za slavistiku u Hamburgu sa saradnicom Jelenom Anđelković i mnogi drugi.

Zahvalnost Milovanovićima

– Veliku zahvalnost dugujemo i porodici Gorana Milovanovića koji je organizator ove predstave, ali je njegova porodica učestvovala i u obezbeđivanju scenskih efekata, pri čemu je sin Miloš (student glume) majstorski uklapao muzičke priloge. Porodici Milovanović su zahvalili i glumci – istakao je Borislav Marković.

Source :

M. Stanković

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime