Novo druženje s prijateljima

0

Najstariji srpski klub u Austriji Jedinstvo iz Beča priredio je u subotu zajedno s prijateljima iz Austrije i Srbije godišnji koncert.
Jedinstvo tradicionalno krajem godine organizuje koncert na kojem okupi prijateljske klubove iz Evrope i matice i zaokruži minuli godišnji rad na ovom polju.
Mladi talentovani glumac Stefan Jovanović ovoga puta je imao zadatak da provede prisutne goste kroz šaroliki program.
Školska sala na adresi Langenfeldgasse 12-14
u 12. bečkom okrugu bila je ispunjena gotovo do poslednjeg mesta, tako da je ovo bilo još jedno uspešno druženje i zabava.
Tokom programa sa koreografijama karakterističnim za podneblje Balkana nastupili su pored domaćina i KUD "Abrašević" iz Čačka, KUD "Stevan Mokranjac", KUD Makedonka i KUD "Branko Radičević" iz Beča kao i KUD Mladost iz Leoberzdorfa.
Nastupali su različiti uzrasti, a svojim šarmom i umećem zablistale su sve grupe kluba domaćina, od najmlađih do veterana.
Posebnu radost domaćinima priredili su gosti iz Srbije, KUD "Abrašević" iz Čačka, sa kojim Jedinstvo sarađuje nekoliko godina, i ovo je druga njihova poseta. Gosti iz Srbije su bili smešteni u porodicama sa kojima se već poznaju i neguju iskrena prijateljstva.
U prostorijama Jedinstva priređen je u nedelju i ručak za goste.

 

Sledi Pasuljijada
Posle godišnjeg koncerta u klubu Jedinstvo u nedelju 30. novembra biće održana i tradicionalna Pasuljijada, koju ovaj klub organizuje već više od tri decenije.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime