M. Todorović
Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije

Nekad čuveni rukometaš i aktuelni dugogodišnji trener Zvezde preuzeo je brigu o A selekciji naše zemlje.

 

Nenad Peruničić novi je selektor muške rukometne reprezentacije, saopštio je danas Rukometni savez Srbije (RSS).

Odluku da proslavljeni reprezentativac i dugogodišnji trener Crvene zvezde preuzme kormilo Orlova u naredne četiri godine jednoglasno je doneo Upravni odbor RSS, navodi se u saopštenju, uz obrazloženje kako “ima puno razloga za postavljanje Peruničića”.

– On je bio član generacije koja je osvojila tri medalje na velikim takmičenjima. Više njih iz te generacije je dobilo šansu i sada je prilika da je dobije i Nenad. Dugo godina je u Srbiji, radi sedam godina u Crvenoj zvezdi, ali i uz probleme kluba koji su nam svima poznati. Kao trener se isklesao i očeličio – rekao je predsednik UO RSS, Božidar Đurković.

On je rekao da je reprezentacija “na novom početku” i da “ekipa koja je igrala baraž sa Portugalcima, uz popunu kadete i juniore koji dolaze, ima perspektivu u naredne četiri godine”.

– Nenad je kompetentan, verujem u njega. Ima volju i želju da se dokaže. Uz pomoć i podršku Ljubomira Obradovića, savetodavnu i koordinatorsku, možemo dobiti jednog dobrog trenera – zaključio je Đurković svoj predlog.

Peruničić je rođen 1971. u Pljevljima, a za reprezentaciju je odigrao 141 utakmicu i u dresu SR Jugoslavije osvojio dve bronzane medalje – na Evropskom prvenstvu 1996. i na Svetskom prvenstvu 1999. Godinu kasnije, na olimpijskom turniru u Sidneju sa Plavima je učestvovao u polufinalu, ali i ostao bez medalje, na četvrtoj poziciji.

Karijeru je počeo 1984. u Pljevljima, a završio 2009. u Budućnosti iz Podgorice, s tim da se 2015. reaktivirao i treći put zaigrao za Zvezdu u 44. godini, u teškoj situaciji crveno-belih koja i dalje traje, iako se učinilo da će prošla sezona doneti boljitak.

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, izabran je za koordinatora muških reprezentativnih selekcija.

Upravni odbor je doneo odluku da novčano nagradi Obradovića za plasman muške reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Nemačku i Dansku. Obradović je prihvatio da vodi i mušku selekciju u junskoj akciji koja je rezultirala plasmanom na SP posle šest godina.

Nagrađeni su i stručni štabovi kadetske i juniorske reprezentacije za plasmane na svetska prvenstva osvajanjem osmih mesta na evropskim prvenstvima u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i analitičar nacionalnih selekcija, navedeno je u saopštenju RSS.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime