Novi izgled dresa probudio sećanja Urugvajaca na 1987.

0
twitter.com/PUMA_Uy
Novi dres Urugvaja

“Puma” našla nadahnuće u godini rekordnog 13. trijumfa na Prvenstvu Južne Amerike i prvoj godini saradnje s urugvajskom reprezentacijom.

Posle nekoliko godina s modernim dresom pripijenim uz telo nemački proizvođač sportske opreme “Puma” se rešio da vrati urugvajski nacionalni tim u prošlost. Izabrana je 1987.

Urugvaj je tada podigao trofej i na 33. kontinentalnom šampionatu koji je održan u Argentini, godinu posle njenog trijumfa na Mundijalu u Meksiku. Sistem takmičenja bio je takav da su u polufinale išli pobednici tri grupe, dok im se važeći šampion, a to je bio baš Urugvaj, priključio. Urugvajci su pred 75.000 gledalaca na Monumentalu u Buenos Airesu s 1:0 savladali Argentince s Maradonom. Argentina je na lovor čekala od 1959, kada je takođe bila domaćin.

Urugvaj je u finalu, isto na stadionu River Plate, pobedio s 1:0 i Čileance.

Bila mu je to rekordna 13. titula, jer ih je Argentina u to vreme imala 12. U potonjim godinama i jedni i drugi su uzeli po dve.

Novi dres će imati premijeru na Kupu Kine na kojem učestvuju i Uzbekistan i Tajland (21-25. mart). Glavna mu je namena za 46. prvenstvo Južne Amerike u Brazilu (14. jun – 7. jul). Urugvaj je u grupi s Ekvadorom, Čileom i gostujućim timom Japana.

“Puma” je pravila dresove za Urugvaj od 1987. do 1991. i od 2006. do dana današnjeg.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime