MN Press
Aleksej Nikolić protiv košarkaša Crvene zvezde

Košarkaš Partizana rekao je da očekuje tešku utakmicu sa Crvenom zvezdom u trećem susretu polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

– Kao i svaka dosad mislim da će biti teška i fizički naporna utakmica. Mislim da će biti dosta kontakata u napadu i da će se svaka odbrana tretirati kao najbitnija u sezoni. Ulog je veliki ili pobediš ili završavaš ABA ligu. Spremamo se na taj način za utakmicu – rekao je Aleksej Nikolić novinarima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Bek Partizana ističe da će i treći susret možda rešiti jedna lopta.

– Svaki napad i svaka odbrana će biti bitna i mislim da će i ovaj meč možda ići na jednu loptu. Nikad se ne zna. Treba da razmišljamoo o sebi da idemo na pobedu – rekao je on.

Meč sa Crvenom zvezdom za Partizan je možda jedna o najvažnijih utakmica u poslednjih pet godina.

– Iskreno, ne znam da li smo nešto mnogo razmišljali o tome. Samo smo u ritmu utakmice i spremamo se kao da je poslednja utakmica. Znamo šta je ulog i samo o tome razmišljamo.

Nikolić je objasnio i koliko je pshihički teško što je period između utakmica sedam dana.

– Specifično je zbog svega, a s druge strane mislim i da je dobro što imamo dovoljno vremena da popravimo neke greške i da nadogradiš dobre stvari. Ima i dobrih i loših strana – rekao je on.

Istakao je da je crno-belima prednost u duelu sa Zvezdom može da bude to što su mlad tim.

– Tokom sezone sam govorio da to što smo mlad tim, da tu energiju koju imamo i ako je pokažemo na pravi način, mislim da oni možda teško odgovore na to. Opet, u ovakvim utakmica gde se igra za finale bitni su detalji i sitnice. Moraćemo da budemo oprezni i spremni na sve – rekao je Nikolić i dodao da se i on i ekipa dobro osećaju.

– Dobro se osećam, dobro tempiram formu kao i ostatak tima. I poslednje dve utakimice kada smo izašli na teren dobro smo se osećali. Mislim da nema preteranih problema.

Plejmejker Partizana govorio je govorio i koji je tim pod većim pritiskom.

– I mi nismo imali popravni na prošloj utakmici. Malo je pritisak na njima, ali ne treba previše razmišljati već uživati u ovoj poziciji da možemo da se borimo za finale ABA lige – zaključio je Nikolić.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime