Lična arhiva
Maske su obavezne: Neizostavna uspomena iz Venecije

Jedan od najstarijih klubova u Beču “Hajduk Veljko” organizovao je posetu Veneciji za svoje članove. Pedesetak članova posetilo je jedan od najlepših gradova Italije i Evrope.

– Bila je ovo dobra prilika da razgledamo italijansku lepoticu, prestonicu nekadašnje Mletačke republike – navodi Dragutin Petković, predsedniik kluba.

Na put su većinom krenule dame, a Petković se odlično pripremio da svima pruži osnovne informacije.

Dvodnevni boravak u Veneciji je ostao u divnoj uspomeni naročito damama koje su iskoristile priliku za kupovinu u čuvenom šoping centru Palmanova,

– Za male pare smo kupile skupe krpice – reče jedna od njih.

Inače, sportski i kulturni klub “Hajduk Veljko” iz Beča ove godine puni ravno 40 godina. Prema rečima predsednika, kao i svih ovih godina, veliki jubilej će obeležiti prigodnim sportskim susretima.

Da podsetimo: “Hajduk Veljko” je nekada u fudbalskoj ligi Beča žario i palio. Mnogo dobrih fudbalera iz Negotinske Krajine, ali i iz nekadašnje Jugoslavije nosilo je dres ovog kluba koji je danas poznat po dobroj organizaciji turnira u fudbalu, šahu i dartu.

Petković sa ponosom kaže da u prethodnih 40 godina nikada nisu propustili nekadašnje Radničko-sportske igre, danas Vidovdanske sportske susrete srpske dijaspore u Austriji.

Igranke petkom i subotom

SK “Hajduk Veljko” je poznat još po nečemu, a to su sjajne igranke koje godinama organizuje u Beču. Igranke koje traju do zore, petkom i subotom, uz odlične muzičare i pevače, te skoro da nema pevača iz istočne Srbije koji nije pevao na igrankama koje organizuje ovaj klub.

Source :

Z. M. - Vesti

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime