EPA/Sascha Steinbach

Nemačka policija traga za Danijelom Vojnovićem, koji je u petak iskoristio posetu kući svojih roditelja u Bad Salčuflenu, za bekstvo iz zatvora. Prema pisanju nemačkih medija, Vojnović je, tokom poseti familiji, pobegao kroz prozor porodične kuće.

Pošto nije odmah pronađen, policija je raspisala evropsku poternicu za njim, jer je okarakterisan kao veoma opasna i neuračunljiva osoba. Kod njega je dijagnosticiran disocijalni poremećaj ličnosti. Prema pisanju medija, Vojnović je jednom terapeutu najavio da namerava da ubije više ljudi i da tek potom želi da se vrati u zatvor.

Zamenik direktora zatvora Verl demantovao je te tvrdnje i navodi da, da je dao takve izjave, nikada ne bi dobio dopust da poseti roditelje. Međutim, odmah nakon što se saznalo da je pobegao policija je obavestila sve sudije koje su bile uključene u njegovu osudu.

Danijel Vojnović je “odležao” tri godine u osam meseci, i već godinu dana se nalazi u “preventivnom pritvoru”, zbog čega je imao pravo na posetu roditeljima.

U zatvor je 31-godišnjak, poreklom iz Srbije, dospeo zbog nanošenja teških telesnih povreda.
On je bio u pratnji dva čuvara, a priliku za bekstvo video je kada su ga pustili da uđe u jednu sobu kuće i zaključa se. Pobegao je automobilu svojih roditelja, a bekstvo je uspelo i pored pokušaja zatvorskih čuvara da ga zaustave.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime