Neka me hapse, neću u Hag!

0

Ne odstupa od poznatih stavova: Vojislav Šešelj

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da neće dobrovoljno da se vrati u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno, morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić.
– To bi bio paradoks, da me isporuče oni koji su bili moji najbliži saradnici i saučesnici u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti. Da li mislite da bih ja takvu priliku propustio – kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu SRS u Zemunu.
Prema njegovim rečima, ukoliko do toga dođe, radikali neće izazivati krvoproliće već će nenasilno protestovati.
Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj je naveo da ima dve matastaze na jetri koje, po njegovim saznanjima, mogu da budu
operisane.
– Znate li kako zovem te dve metastaze – Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić – kazao je predsednik SRS i izrazio žaljenje što su radikali iznedrili negovali takve političare koji su dugo godina bili njegovi najpoverljiviji saradnici.
Šešelj je najavio intenzivne aktivnosti SRS kako bi sa vlasti skinuo, kako je rekao, "izdajnički režim Vučića i Nikolića, koji Srbiju vode u propast". Predsednik SRS je kazao da su stranačka vrata otvorena i svim bivšim članovima koji "nisu otimali mandate radikalima bez obzira na to u kojoj su partiji danas.

Velika Srbija ideja vodilja

Šešelj je rekao da ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS, podsećajući da su se do pre nekoliko godina u nju kleli i Nikolić i Vučić.
– Vučić i Nikolić su za mesec dana izdali više nego što bi to Tadić uspeo za deset godina. Oni su u većoj meri spremni da izdaju jer su bili na suprotnoj strani – rekao je predsednik SRS.

 

 

Amerikanci sada neće Vučića

– Kuka generalni sekretar JUL – a Aleksandar Vulin u Vučićevo ime, kao i još neki njegovi doglavnici, kako su me Amerikanci poslali da bih destabilizovao Srbiju, namećući mišljenje da je uzdrmati vladu Srbije isto što i destabilizovati Srbiju, a to nema logike, jer takve vlade se moramo otarasiti kako bi se Srbija stabilizovala. Vučića su Amerikanci upotrebili kao toalet papir i sada ga bacaju tragajući za nekim novim. Ne mislite valjda da bi Amerikanci zaigrali na moju kartu ili ja na njihovu – rekao je Šešelj.

– Što se tiče nekih drugih mojih takođe najbližih saradniak Steve Dragišića i Dragana Todorović, oni su i dalje članovi SRS -a, ali su se pasivizirali, a Stevo me je dočekao u stranci – rekao je Šešelj i pojasnio "zašto se poradovao u Hagu Đinđićevom ubistvu".
– Đinđić je mračna strana naše prošlosti i kao takav je otišao u tamnu nacionalnu istoriju, ali to je bilo davno. Danas sam okrenut nekim drugim stvarima, sadašnjosti i budućnosti – rekao je lider radikala i dodao da u Srbiju nije došao da se sveti i da je "to još jedna od Vučićevih medijskih podmetačina".
– Nisam se vratio da se svetim, ali jeste istina da sam u junu mesecu, kada su Nikolić i Vučić tražili ako se vratim u Srbiju, da budem u kućnom pritvoru. Preko konzula Dragana Milojevića poručio sam im da se ne igraju. U slučaju da se to dogodi, rekao sam, da mogu da računaju na moju osvetu. Danas preko svojih medija to Vučić nakarikava, ali me to više ne interesuje. Pobedio sam Hag i sada svu snagu usmeravam na revitalizaciju SRS i Srbije – rekao je Šešelj.
Komentarišući reakciju Vučića na izjavu albanskog premijera Edija Rame o nezavisnosti Kosova, datu na konferenciji za novinare sa srpskim premijerom u Beogradu, Šešelj je rekao da je Vučiću "bilo lako da galami na jadnika iz neke male zemlje".
– Što nije tako reagovao kada su istu stvar govorili neki drugi političari iz većih zemalja – zapitao je Šešelj.
 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime