Tanjug/AP
Hapšenje Marka Đurić na teritoriji Kosova i Metohije

Godinu dana od akcije kosovske policije na severu Kosova, kada je na brutalan način uhapšen direktor Kancelarije za KiM, Marko Ðurić, privremene prištinske institucije su, primorane da sprovedu istragu, piše prištinska Koha.

Istraga će biti sprovedena na osnovu prijave koju je neposredno po hapšenju i privođenju Ðurića podneo zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Radojević je prijavu podneo zbog načina na koji je Ðurić priveden i postupanja pripadnika policije tokom njegovog sprovođenja do Prištine, o čemu postoje i video snimci.

Ðurić je uhapšen na današnji dan prošle godine zato što je navodno administrativni prelaz ka Kosovu prošao bez dozvole privremenih prištinskih institucija.

Koha konstatuje da su tada predstavnici tih institucija s ponosom govorili o policijskoj akciji i hapšenju Ðurića, a da su sada, kako se navodi, prinuđeni da sprovedu istragu o tim događajima.

Ðurićev dolazak na Kosvo bio je uredno najavljen i u Kosovskoj Mitrovici je trebalo da se sastane sa tamošnjim Srbima.

Pripadnici Kosovske policije su, međutim, izvršili su upad na skup, uhapsili su Ðurića u toj akciji, a u pokušaju nekih od prisutnih da to spreči bilo je i povređenih, među kojima i tadašnji ministar poljoprivrede u kosovskoj vladi Nenad Rikalo.

Koha podseća da je jedna od najkritikovanijih aktivnosti kosovske policije bio upravo način na koji je Ðurić s lisicama na rukama sproveden do Prištine.

Zbog toga je Radojević podneo krivičnu pijavu.

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime