EPA
Dijego Armando Maradona

U okolini Paternala, samo tri bloka od onoga što se danas zove Stadion “Diego Armando Maradona”, nalazi se prvi dom argentinskog fudbalera. Ili, barem, prvo mesto koje je imao u svom životu.

 

Kuća je poklon koji je klub Argentinos Juniors dao igraču kada je napunio 18 godina, 1978. To je bilo prilično jednostavno mesto, ali dovoljno udobno da primi Maradonu i njegovu porodicu, u koju su bili uključeni roditelji, braća i sestre.

Trenutno, taj isti prostor sadrži muzej posvećen jednom od najcenjenijih fudbalera u Argentini. Otkako je Maradona otišao, kuću su kupili drugi vlasnici, pa je otvorena i fabrika torbi.

Ali Alberto Perez, bivši vođa Argentinos Juniors, i onaj koji je bio zadužen da se napravi kuća, oporavio ju je. Kuću je opremio na način na koji je ličila originalnoj dekoraciji, koja je prevladavala kada je Maradona tamo živeo i otvorila svoja vrata javnosti.

Na ovaj način, fanovi mogu da otkriju fundamentalni deo u istoriji sportiste.

Nasuprot onome što mnogi misle, Maradonina soba je bila prilično jednostavna i imala je samo jedan krevet. Kad je fudbaler debitovao u prvoj ligi, Argentina je prolazila kroz diktaturu i to mu je mnogo pomoglo da pronađe put do uspeha, slave i novca.

Imovina je konsolidovana kao zajednički dom za bilo koju porodicu iz više srednje klase. Došlo je do smeštaja do 15 ili 20 članova porodice fudbalera. Međutim, za njih je to bio veoma udoban dom, i postao je korak ka uspehu Maradonine karijere. Iako je to bio privatni dom, danas ga može posetiti svaki amater koji želi da zna nešto više o životu legende fudbala.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime