Muftijine pristalice blokirale magistralu (VIDEO)

0
youtube/ SANA PRESS

Nakon što je policija po nalogu Specijalnog tužilaštva u Kraljevu uhapsila direktorku Centra za socijalni rad u Prijepolju Sabiru Hadžiavdić i radnicu ove ustanove Alisu Talović, zbog sumnje da su zloupotrebile položaj, te im je određen pritvor do 30 dana, oko stotinak pristalica bivšeg muftije Muamera Zukorlića su u znak protesta zbog hapšenja na petnaestak minuta blokirali magistralni put koji vodi ka Crnoj Gori.

Pre nego što je organizovana blokada puta na ulazu u Prijepolje u džamijama koje su pod kontrolom Islamske zajednice u Srbiji, vernici su pozvani da blokiraju magistralu uz obrazloženje da su one uhapšene samo zato što su Bošnjakinje. Blokada puta je kratko trajala uz zahtev da se uhapšene u narednih 48 sati puste iz pritvori, a to je i stav opštinskog rukovodstva Prijepolja ili će, u protivnom, da se razmotri radikalizacija protesta.

Sa druge strane, mnogi Prijepoljci smatraju da je blokada magistralnog puta samo pokušaj sprečavanja daljeg hapšenja i istrage koju u Prijepolju sprovodi Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal iz Kraljeva i sprečavanje daljih akcija državnih organa. Protestu građana prisustvovali su imami iz džamija koje su pod kontrolom Islamske zajednice u Srbiji.

Ovim povodom oglasilo se Predsedništvo Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića u kojem se, između ostalog, navodi da je “policajcima, sudijama i tužiocima mesto iza rešetaka, a ne njihovim funkcionerima”.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime