twitter.com/euroathletics
Srpska atletičarka spremna čeka EP u dvorani

Posle Praga i Beograda, pred srpskom atletičarkom je borba za treće uzastopno evropsko zlato, ovog puta u Glazgovu.

 

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović spremna je za još jednu odbranu zlata na Evropskom prvenstvu u dvorani (1-3. mart). Ako uspe da treći put u nizu postane šampionka, napraviće podvig koji je ostvarila još samo legendarna Nemica Haike Dreksler.

Posle skoro polugodišnje pauze i oporavka od povrede, Ivana se početkom ove godine vratila na takmičenju u Berlinu, potom je pobedila u Birmingemu, a onda je u Beogradu uhvatila, čini se, pravi zalet za kontinentalno takmičenje, skokom od skoro sedam metara.

Uoči puta za Škotsku, srpska heroina ističe da je motivisana i da jedva čeka da nastupi u Glazgovu.

Najbolja srpska atletičarka pred napad na treće uzastopno zlato na dvoranskom Evropskom prvenstvu kaže da je spremna da nastupi u Glazgovu.

– Povratak posle povrede nije lak, ali s obzirom da trenutno stanje gde treniram bez bolova i po planu, sa nestrpljenjem čekam jos jedno takmičenje i priliku da odbranim titulu prvakinje Evrope. Iznenađenja su uvek moguća, a moje je, kao i do sada, da ostanem fokusirana na ono što radim i dam maksimum – rekla je ona.

Pored Ivane, na zaletištu će se naći i juniorska šampionka Evrope Milica Gardašević.

– Ovo će biti moj drugi nastup na Evropskom prvenstvu, sada u dvorani. Zadovoljna sam generalno sezonom i takmičenjima koja su iza mene. Dobro sam skakala na “Srbija Openu” i samim tim napravila sjajnu uvertiru za predstojeće takmičenje. Nadam se da ću u kvalifikacijama nastaviti u dobrom ritmu i izboriti se za ulazak u finale – rekla je Gardašević, za koju ćemo takođe navijati početkom marta.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime