Misterija leta iz Amsterdama

0

Lažna najavi iz Holandije: Pristalice džaba čekale

Lider Srpske radikalne stranke u Srbiju će doći najverovatnije sutra. Poslednja šansa da se to dogodi za vikend, propala je juče, jer se nije ukrcao u jedini avion koji je saobraćao iz Amsterdama ka Beogradu, JU 361 koji je na aerodrom "Nikola Tesla" sleteo oko 13 časova.
Do najveće konfuzije je došlo u noći između petka i subote, kada je iz Amsterdama sleteo poslednji avion koji je saobraćao tog dana ka Srbiji. Brojne novinarske ekipe, ali i oko 50-ak najvernijih Šešeljevih pristalica i simpatizera je željno iščekivalo da li će se lider radikala pojaviti bilo na VIP ili donjem izlazu za putnike. Posle 20-ak minuta, nedoumicu je prekinula jedna stjuardesa koja je tvrdila da je stigla tim letom i da Šešelj nije stigao, mada je tako bilo planirano?!

"Jedini srpski junak našeg doba"
– Došla sam da sačekam jedinog srpskog junaka našeg doba, Vojislava Šešelja. Samim njegovim puštanjem na slobodu Hag je priznao svoj poraz. Dakle, Šešelj je održao svoje obećanje od pre 12 godina i razbucao je ovaj sud – kazala je "Vestima" proslavljena violinistkinja Tatjana Olujić.
Ona je dodala da je strašno što se Šešelj razboleo u Hagu.
– Ne sumnjam da će se ipak brzo oporaviti u okruženju svoje porodice, stranačkih kolega i svog naroda. Uverena sam da će Srbiji doneti boljitak – kazala je Olujić.
Ona je bila u društvo svog supruga Dragana Aničića, ali i nekadašnjeg Miloševićevog pravnog savetnika, Mome Raičevića.
– Šešelj dolazi u Srbiju živ i to je najvažnije. U Hagu se držao kao junak, a to će pokazati i sada, kada stigne u Srbiju – kratko je prokomentarisao Raičević.

 

LjAJIĆ: Neće pre utorka
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da se ne očekuje da Šešelj pre utorka stigne u Srbiju.
– Procedura za njegovo oslobađanje trajaće još nekoliko dana – izjavio je Ljajić za RTS.

 

– Imali smo informaciju da treba da se ukrca na naš let i da je u pratnji holandske policije i zvaničnika konzulata Srbije stigao na Aerodrom. Zbog toga smo navodno i kasnili 25 minuta sa poletanjem. Međutim, u poslednjem trenutku se od toga odustalo, ali mi nismo dobili nikakvo objašnjenje – kazala je ova stjuardesa.
Šešeljev pravni savetnik Milan Terzić kaže da ne zna koliko je ta informacija tačna.
– Holandske vlasti imaju stroga pravila da se svaki transfer ove vrste drži pod oznakom poverljivosti sve dok je osoba na teritoriji Holandije. Otuda i ja kao pravni savetnik ili Šešeljeva porodica ne znamo ni tačan datum ni tačnu satnicu njegovog povratka – kaže Terzić.
– Tek kada avion poleti, ambasada Srbije obaveštava porodicu i pravnog zastupnika.
Ni Jadranka Šešelj takođe nije mogla da iznese više detalja o tvrdnji da se u poslednjem trenutku odustalo da njen suprug u petak stigne u Srbiju.
– Čuli smo se i verujem da bi mi tako nešto rekao. Pretpostavljam da je u pitanju nečija loša informisanost ili izmišljotina – kaže Jadranka i dodaje da njen suprug bez euforije čeka trenutak kada će napustiti Haški tribunal i poleteti ka Srbiji.
– Rekao mi je da se spakovao, razdužio sve stvari i da čeka kada će ga pozvati da krenu, ali ne zna kada bi to moglo da se dogodi, pa čak i da li će ići redovnom avionskom linijom ili ne – objašnjava supruga predsednika SRS.
U vrhu SRS nezvanično smo saznali i da je potpuno nejasno da li će Šešelj uopšte doći direktnom avio-linijom ili će se transfer obaviti presedanjem u nekom od evropskih gradova, kao i da li će možda u Srbiju stići nekim specijalnim letom.
Reporteri "Vesti" sve do ranih jutarnjih časova, u subotu su na Aerodromu "Nikola Tesla" čekali lidera radikala u "pratnji" 50-ak najodanijih Šešeljevih pristalica i simpatizera, kao i velikog broja policajaca u uniformi i u civilu.
– Izgleda se povratku Šešelja raduje samo srpska policija, mi četnici i vi novinari – kazao je kroz smeh jedan od članova SRS koji planira da i sledećih dana na aerodromu čeka vojvodu.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime