Milenko Marić vodi Vidovdan

0

Redovna godišnja Skupština srpskog kluba Vidovdan donela je i promene članova Upravnog odbora, na čelu sa predsednikom. Iako se očekivalo da će na ovom važnom sastanku učestvovati veći broj članova poznatog kluba i njih 30-ak bilo je dovoljno da poverenje ukažu novim ljudima. Uostalom najveća promena je što su za novog predsednika izabrali Milenka Marića, koji je godinama aktivan u Vidovdanu.
Na početku sednice, sada već bivši prvi čovek udruženja Jovan Vidačković je podneo izveštaj o radu. Posebno se osvrnuo na prethodnih šest meseci odnosno na urađeno od aprila kada je iz udruženja otišao veliki broj članova i formirao novo kulturno-umetničko društvo. I pored toga što su na neki način bili ostavljeni na cedilu članovi Vidovdana su uspeli da organizuju niz manifestacija i aktivnosti i prebrode probleme.
Uspeli su da za kratko vreme nađu novog koreografa, Mihaila Miću Đokića koji se odlično uklopio i uspeo da organizuje sve tri grupe folklora i poveća broj članova. Posebno je zapažen i rad Jelene Nišavić, koja se osim svakodnevnih obaveza, maksimalno angažuje u radu s decom. Organizovala je nekoliko aktivnosti za najmlađe, poput učenja ćirilice i gostovanja na nekoliko priredbi u gradu.
Jedan od najvećih problema s kojim će se novo rukovodstvo suočiti je finansijska situacija. Plaćanje zakupa prostorija je jedan od problema, ali su svi uvereni da će kroz brojne aktivnosti i projekte uspeti da privuku i veći broj članova kako bi se klub vratio u sam vrh udruženja u Austriji.
 

Dame zadužene za kulturu
Na Skupštini su članovi poverenje u vođenju kluba dali Milenku Mariću. Za potpredsednika je izabran Dražen Davidović, koji je na toj funkciji nasledio Duška Subića. Sekretar je Siniša Vidović, u čemu će mu pomagati Savka Janjošević. Za blagajnika je izabrana Gordana Mitrović. Kulturom će se ubuduće baviti Slađana Vidović, koja je, zanimljivo, na toj poziciji zamenila supruga Sinišu. U radu će joj pomagati Tanja Davidović. Sportski referent će i u novom mandatu biti Boško Iveta, odnosno pomoćnici Nenad Vidačković i Slađan Nešković. Koreograf ostaje Mihailo Mićo Đokić.

"Začarana bajka"
Za nepunih nedelju dana u Vidovdanu su uspešno uradili projekat, u kojem su deca bila u glavnoj ulozi. Oni su sa Aleksandrom Kecman iz Prijedora i Brankom Trbić iz Banjaluke pripremili predstavu "Začarana bajka". Aleksandra i Branka su doputovale u Linc kako bi radile sa devojčicama i dečacima. Iako nisu imali mnogo vremena, učesnici u predstavi su imali uspešnu premijeru. Napravili su i malu scenografiju na
oduševljenje svih.
– Nismo imali mnogo vremena, ali smo nas dve uživale u radu s decom. Želja nam je bila da ih koliko-toliko naučimo ponašanju na sceni, dikciji, govoru, međutim to traži daleko više i vremena i strpljenja. I pored toga uspeli smo. Ono što je bitno je da su klinci pokazali talenat i nadam se da ćemo ponovo sarađivati – poručila je Aleksandra Kecman.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime