V. Sekulić

Spektakularan, na svetskom nivou, tradicionalni koncert Masima Savića na Dan zaljubljenih u prepunom Sava centru! Kako su samo bile zadovoljne beogradske dame što su ih njihovi izabranici doveli na veče nežnih ljubavnih pesama, a kako li je tek bilo posle tako vatrene predigre, ostaje samo da se zamišlja.

Jednostavno, bilo je tu za svakog ponešto “za zagrevanje” fantastična grupa Vatra, na čelu sa frontmenom Ivanom Dečakom (neverovatno koliko snažnom i energičnom muzikom, čak i postavom podsećaju na legendarnu EKV, jer im je klavijaturistkinja – devojka), preko scenografije u kojoj su preovladavale pink nijanse, do nezaboravnih numera, od onih od pre 30 godina s početka Masimove karijere, do poslednjih sa albuma “Sada”, izuzetno prihvaćenog i od publike i od kritičara.

Samo pojavljivanje na sceni, kao i uvek elegantnog Masima, izazvalo je ekstazu u publici, na čemu se umetnik iz Pule zahvalio rečima:

– Hvala vam kako ste me lepo dočekali. Vi kao grad uvek nađete za svakog mesta u svom srcu!
I, krenulo je sa “Neka ti plove brodovi”, pa “Tišina”, “Jedan dan ljubavi”, “Promenila si sve”… Cela sala peva sa Masimom, igra, pleše. Na scenu stupa i prvi specijalni gost, saksofonista Igor Geržina, uz čiju pomoć je Savić izveo dve pesme “Ajde uzmi me sa sobom” i “Za ljubav kasno je”. Onda je došao na red i duet sa Ivanom Dečakom i “Nama se nikud ne žuri”, fantastična pesma, koja je prošle godine od strane kritičara i mnogobrojnih radio- stanica u regionu zasluženo proglašena hitom 2018.

I tako “U ritmu muzike za ples”, “dok su padale zvijezde” skoro dva i po sata kako bi se bar “samo jedan dan zaustavilo vreme” do narednog Dana zaljubljenih i novog viđenja sa Masimom.

U finišu koncerta izuzetno emotivno Masimovo izvođenje numere “Nisam spreman da te ostavim”, koju mu je napisao kolega Sergej Ćetković, sve je u sali ostavilo bez daha.

– Hvala Sergeju, ali ova pesma ti uzme sve. Međutim, i mora ti uzeti sve, da biste vi dobili – objasnio je posle interpretacije uz salve aplauza već vidno iscrpljeni pevač.

Čolin spektakl u Ljubljani

Glavni grad Slovenije još jednom je bio u znaku pop pevača Zdravka Čolića, koji je u okviru turneje “Ono malo sreće” održao koncert za pamćenje u dvorani Stožice. Slovenci, ali i brojni Čolini fanovi iz celog regiona koji su došli u Ljubljanu su naprosto bili oduševljeni Čolinim nastupom, koji je koncert počeo pesmom “Produži dalje”. U publici su uglavnom bile dame, koje su mu bacale plišana srca i medvediće.

– Na ovom koncertu predstaviću pesme sa novog CD, kao i neke stare pesme. Lep je dan, povod, Dan je zaljubljenih i sa koncerta šaljemo jednu lepu poruku. Teško je definisati ljubav. To je nešto što drži čoveka. Bez ljubavi nema života – rekao je Čolić za slovenačke medije pre koncerta.

Bezvremeni hitovi Đavola

Pevač i gitarista Neno Belan i njegovi Fiumens u dvorani Amerikana, Doma omladine, održali su koncert posvećen isključivo pesmama legendarne splitske grupe Đavoli.

– To je poseban koncert koji posvećujem opusu moje nekadašnje splitske rok grupe. Taj format zovemo double retro show” jer nas vraća u slatki zvuk šezdesetih – rekao je Neno Belan.
Povodom ovog koncerta, u holu je priređena izložba ilustracija i originalnih crteža za animacije “Pod zvezdanim nebom – Đavoli” autorke Anamarije Vartabedijan.

Source :

D. N.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime