Tanjug
Stižu pretnje i putem društenih mreža: Marko Bastać

Nosilac liste “Šta radite bre” Marko Bastać je izjavio na vanrednoj konferenciji za medije da je noćas oko pola jedan napadnut u ulazu zgrade u kojoj živi, tako što je s leđa dobio udarac u glavu, a zatim da je posut tečnošću po licu zbog čega nije mogao ništa da vidi sat i po vremena.

Bastać, koji je u Štab ŠRB u Knez Mihailovoj ulici, došao sa otečenim licem oko očiju i povredom sa leve strane, najavio je da će zbog niza “čudnih stvari koje su se dešavale prethodnih nedelja, a kulminirale tim napadom”, sutra ujutru održati sastanak sa svim kandidatima sa te liste kako bi odlučili šta dalje.

Kaže da je slučaj prijavljen policiji, da su ga u bolnici pregledali, ali da još nije dobio informaciju kakvom tečnošću je posut.

– Ni na koga ne sumnjam pošto ništa nisam video – rekao je Bastać odgovarajući na pitanja novinara dodajući da, ipak, očekuje da će policija rešiti taj slučaj pošto je sve pokriveno kamerama.

Takođe, kaže da su mu samo spomenuli da je u pitanju “neko korozivno sredstvo” kojim je posut, ali da nije dobio preciznu informaciju.

– Poslednjih nedelja dobijamo pretnje na društvenim mrežama od divljih taksista zbog ukazivanja na taj problem u kampanji, zatim ovaj šator, to jest, naš izborni štab je ruiniran u jednom trenutku od kvazi opozicionih organizacija. Imamo problem sa firmom koja se bavi oglašavanjem bilborda i siti lajtova tako što smo platili avansno celu kampanju koju oni ne žele da objave.

Bastać je rekao da je, takođe, pre nekoliko dana odgurnut ispred Skupštine grada od strane čoveka koji se predstavio kao obezbeđenje.

Oglasio se saopštenjem i Pokret slobodnih građana  koji je osudio napad na Bastaća, a poziva sve da ostanu smireni i “da ne odgovaraju na provokacije upućene od strane vlasti”.

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime