Majstor trube za srce i dušu

0


Dejan Petrović (29), majstor trube iz Užica, pomerio je granice kad je u pitanju bleh-muzika na koncertu održanom u četvrtak uveče u Centru Sava. Sve je bilo znalački osmišljeno, od uvodnih rečenica koje izgovorio glumac Petar Božović do plesačke grupe iz Čačka, svetlosnih efekata i gostiju – Petra Trumbetaša koji je svirao buzuki, pevačice Bojane Stamenov, Ju grupe i mladog trubača Aleksandra Antića s Kosova. Pored autorskih pesama s novog albuma "Truba libre", majstor trube svirao je obrade hitova Adel, Ramštajna, Dina Dvornika, ali i "Crven fesić", "Kreće se lađa francuska" i kolo "Kurcšlus", koje 1984. komponovao Dejanov otac, Milovan – Mićo Petrović, poznati trubač koji je preminuo pre 14 godina.
I baš kao što kaže naziv albuma, njihovi instrumenti bili su slobodni, bez ikakvih stega, ali svaki zvuk koji se čuo dirao je u srce i dušu. Srpsku muziku su znalački su sjedinili sa rokom, hevi metalom, fankijem i džezom… Osim Dejanove supruge i ćerke, u prvom redu su bili Branko Ružić, Zvonimir Đukić Đule iz Van Goga, Saša Matić, Zoran Kesić, Igor Rakočević i drugi.

 

Aca u srpskoj nošnji
Mnoge žene u publici nisu skrivale suze kada se na sceni pojavio Aleksandar Antić iz sela Gornja Livoča kod Gnjilana, kome je Dejan uzor i od koga je na poklon dobio trubu. Mališan je sa Dejanom zasvirao "Vidovdan", odeven u srpsku narodnu nošnju sa šajkačom na glavi.
– Neke male stvari mogu mnogo da znače i učine nekog srećnim. Zato vas molim za još jedan veliki aplauz za mog druga Acu – rekao Dejan, trubač velikog srca.

 

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime