R. Patković
Od srca: Slatki poklon

Tomislavku Vulin Mijatović iz Vupertala već dugo nazivaju majkom stotinu dece. A nadimak Tomi već punih osam godina, upravo od dana kada je izabrana za predsednicu popularnog ansambla pesama i igara Jelek. O folklorašima iz ovog nemačkog grada “Vesti” su objavile niz lepih priča, a najnovija je zabeležena minule subote kada je majka Jelekove mladosti proslavila 40. rođendan.

Dvorana FK Jugoslavija na Opofu, oaza za naše ljude u Vupertalu bila je popunjena do poslednjeg mesta. Čule su se najlepše pesme, recitacije i bajke, posvećene Tomislavki. Mnogima su ovi stihovi izmamili suze. Slavlje je uveličala mladost koreografijom, specijalno pripremljenom za jubilarni rođendan Tomislavke Mijatović.

Svoju ljubav i lepe želje Tomiju, jelekovci su krunisali specijalnom tortom sa nacionalnim simbolima (jelek i šajkača). Kada su izneli tortu, začuo se gromoglasni aplauz. Posle uvertire rođendanskog slavlja, brojni gosti, prijatelji i poznanici, njih oko 150 obavešteni su da je večera poslužena. Na sveopšte zadovoljstvo bilo je svega u izobilju, pa čak (150) upoznati su sa veoma važnom informacijom da je Trpeza otvorena. Niko se nije bunio, a tamo je bilo svega u izobilju pa čak i mesnih đakonija iz Čuruga, odakle je Tomislavka.

U nastavku prelepog slavlja nastao je pravi muzički zemljotres, za koji su bili zaduženi Mali Boki, Slađa i Miroslav – Maki Marić. Sa podijuma za igru gosti su odlazili samo u muzičkim predasima i mnogi rekoše da je to bio najlepši događaj minulih godinama na Opofu.

Zahvalnost slavljenice

Bilo je puno posla i obaveza u fazi pripreme prelepog slavlja majke stotinu dece. Tomislavka je posebno zahvalna Vesni Stipić, Sandri Vukmirović i Ireni Čubrilović.

– Trebalo bi mi mnogo vremena i prostora da nabrojim sve drage prijatelje, rodbinu i goste, ali ne mogu da ne navedem fudbalere Jugoslavije, moj Jelek i posebno mog muža Bobana i sinove Danila i Damjana. Hvala svima! Dugo ću pamtiti svoj 40. rođendan – rekla je za “Vesti” medicinska sestra iz Vupertala, Tomislavka Mijatović.

Source :

R. Patković - Vesti

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime