Tanjug
Miroslav Lazanski

Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocenio je da je presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću udarac prema Srbima kao naciji, i da će izazvati širenje mržnje i generisanje neprijateljstva u BiH.

– Na Zapadu kažu da svaka presuda ima svoje ime i prezime, ali se zna ko stoji iza ovog imena i prezimena – koja nacija  rekao je Lazanski.

On je naglasio da će ova presuda udaljiti BiH od pomirenja, za koje se Hag zvanično deklariše, i podsetio je da su Srbi u Hagu dobili 1.170 godina zatvora, Bošnjaci oko 40, a Hrvati oko 300, što govori da su Srbi glavni krivci za rat.

– Ako je to namera Haškog tribunala, onda je to promašaj. Tu onda nema pomirenja. To će izazvati širenje mržnje, generisanje neprijateljstva dok god imate sa jedne strane trijumfalizam i sa druge strane razočarenje srpskog naroda – rekao je Lazanski.

On je ukazao da optužnica za genocid u opštinama nije prošla, ali da je ignorisan stav vrhunskih izraelskih stručnjaka da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

– Ako izraelski stručnjaci kažu da nije bilo genocida u Srebrenici, da li neko u Sarajevu ili Zagrebu može da kaže da Izraelci nisu u pravu? – upitao je Lazanski.

On je naglasio da se Haški tribunal, a sada Mehanizam nikada nije bavio i očigledno neće baviti činjenicom da je Srebrenica bila zaštićena zona UN, a da je tamo bila 28. divizija tzv. Armije BiH i odatle počinila strašne zločine i zverstva nad Srbima Podrinja za koja niko nije odgovarao.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime