Lavrov oduševljen dočekom: Srbi vole Rusiju, Rusi vole Srbiju

0
Tanjug/AP
Iskreno prijateljstvo dve zemlje: Sergej Lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pričao je u današnjem intervjuu za televizijski kanal “Rosija 1” o tome kako su ga “toplo Srbi dočekali tokom nedavne posete”, prenosi TASS i navodi njegovu ocenu da “Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju”.

Kako se navodi, šef ruske diplomatije kazao je da se “Moskva i Beograd nalaze pod otvorenim pritiskom Zapada”.

-Naša zemlja, poput Srbije, postaje predmet otvorenog pritiska – rekao je Lavrov.

TASS navodi da se ovaj komentar Lavrova odnosio na reči ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o pokušajima Zapada da iskoristi interesovanje Beograda za evropske integracije “kako bi naterao Srbiju da sledi antirusku poziciju”.

– Uzgred rečeno, nema mnogo ljudi u Evropi koji su u stanju da tako jednostavnim rečima izraze stavove o tome šta se dešava – ocenio je Lavrov.

Navodi se da je Lavrov potom govorio o toplom dočeku u Beogradu.

– Mase ljudi, koji su došli u rusku ambasadu u Beogradu, oni koji su po snegu i kiši prisustvovali ceremoniji polaganja venaca na spomenik posvećen oslobodiocima Beograda – te ljude niko nije naterao da dođu, to je bio samo njihov izbor. Takvi su odnosi koje imamo, pošto volimo naše zemlje, i Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju – rekao je Lavrov.

TASS podseća da je Lavrov boravio u radnoj poseti Srbiji 21. i 22. februara, tokom koje je imao sastanke sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime