M. Karović
Emir Kusturica

Pres služba reditelja Emira Kusturice saopštila je danas da je on na aerodromu u Rumuniji zaustavljen jer je kod sebe imao 22 metka koje je zaboravio da izvadi iz ručne torbe koju je poneo sa Mokre gore.

To saopštenje izdato je povodom objave na beogradskom portalu Telegraf da je Kusturica pre četiri godine uhapšen “sa arsenalom oružja”, što je služba Kusturice ocenila ili kao nedovoljno poznavanje rumunskog jezika, ili “zluradu prirodu” urednika tog portala.

“Tačno da je Kusturica, inače pasionirani strijelac sa uredno izdatom dozvolom za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore izvadi iz ručne torbe kutiju sa 22 metka kalibra 9 mm, a ne 25 šaržera”, piše u saopštenju. Dodaje se da je napravljen zapisnik o pronađenom oružju, a da mu je posle toga dozvoljen odlazak iz te zemlje.

“Dve godine nakon toga Kusturica je ponovo je gostovao u Rumuniji, a na stvar sa polupraznom kutijom sa mecima je stavljena tačka. Tako je, kada je zakon u pitanju, sve otišlo u zaborav iz kojeg je ovaj nesporazum i nastao”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Telegraf objavio je juče vest kako je kod Kusturice pre četiri godine pronađeno oružje kada je privatnim avionom putovao iz Tivta u Bukurešt, a da su to rumunske vlasti čuvale kao najstrožu tajnu.

Source :

Danas

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime