Nedavno je u Cirihu u koncertnoj sali Volkshaus održan koncert Emir Kusturica i No smoking orkestra.

Organizatori ovog koncerta su bili ForsEvent.ch u saradnji sa HELSE kulturnim centrom. O svom bendu i muzici Emir kaže da je muzika koju izvodi spoj svega onoga što smo mi zapravo, i da magija naše svestranosti ume da napravi čaroliju.

– Mi pripadamo i Evropi i svetu, i treba pokazati i čuvati kulturu svoje zemlje. Treba biti ponosan, ali ne smemo dozvoliti da to bude naš ograničavajući faktor. Mi smo dali svetu najveće naučnike, umetnike, mali smo narod sa velikom istorijom i to treba pokazati i čuvati – rekao je Kusturica.

Diplomatski korpus, kako je Emir nazvao temu koncerta, inspirisan je performansom i stilom odevanja svih muzičara benda, koji na taj način žele da budu verni svemu onome što se polako zaboravlja.

Divna žurka, mnogo posetilaca, a najlepši momenat bio je taj kad je čitav bend prošetao celom salom kroz publiku, a na pesmu “Julija” izabrao su devojku iz publike sa kojom su izveli nezaboravan performans.

Bilo je to jedno nezaboravno veče. Publika je tražila kartu više, a veliko interesovanje za Emirov književni rad bi moglo da ponovo dovede ovog, svetski poznatog, umetnika u Švajcarsku.

Source :

Ž.M. - Vesti

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime