Promo

Život u savremenom društvu je prosto nezamisliv bez plastičnih kutija. Plastika je često efikasniji materijal za odabir od alternativa. To je zato što su plastični materijali izuzetno energetski efikasni za proizvodnju i zato što su lakši od alternativnih materijala.

Samo dva kilograma plastike može isporučiti 10 litara napitka. Trebalo bi vam 3 kilograma aluminijuma, 8 kilograma čelika ili preko 40 kilograma stakla da biste doveli kući istu količinu.

U industriji ambalaže sada se dosta toga događa. Glavna fokusna oblast inovacija je težnja da ambalaža postane održivija, a višenamenska plastika je nerazdvojni deo toga. Vrlo je važna edukacija kako za industriju tako i za potrošače o vrednosti plastike u aplikacijama za pakovanje, posebno zato što su pouzdano rešenje kada se razmatra sveobuhvatniji pristup održivosti.

Plastične kutije olakšavaju vaš život u svim oblastima – bilo da se radi o zdravlju, kući i bašti, potrošačkoj pakovanoj robi ili kozmetici i ličnoj nezi. Plastika pomaže u sprečavanju gubitka proizvoda i dramatičnom produženju roka trajanja.

Savremene aplikacije za pakovanje pomažu zaštiti životne sredine kroz smanjenje emisije gasova staklene bašte i uštedu energije.

Koje su prednosti današnje plastike?

– Poseduju sveobuhvatan raspon veličina plastičnih kontejnera

– Idealna za skladištenje sirovina, robe i komponenti

– izrađena od visoko kvalitetne, termoplastične PP i HDPE plastike

– Idealne karakteristike deformacije, robusne i otporne

– Neće se zagrejati između -40°C i +70°C

– Otporna na većinu hemikalija, kiselina i alkalnih rastvora

– Specifična materijalna rešenja – posebni aditivi za pojedinačne specifikacije

Primena plastičnih kutija

Svaka odgovorna kompanija mora da nađe najefikasnija rešenja za skladištenje sirovina, skladištenje gotovih proizvoda i isporuku gotovih proizvoda. Pa, kada govorimo o sirovinama ili gotovim proizvodima, mora se napomenuti da su plastične kutije jedno od najboljih, najlakših i najjeftinijih rešenja.

Ove plastične kutije mogu koristiti preduzeća auto delova, kao i kompanije koje proizvode različite druge delove, kao što su proizvođači vijaka, razni začini i drugi proizvodi.

Ove kompanije, ako proizvode male delove ili male gotove proizvode, mogu razmišljati o plastičnim kutijama sa punim zidovima. Roba srednje veličine ili veliki teret mogu se skladištiti u takvim kutijama ako im nije potrebna ventilacija.

Što se tiče plastičnih kutija, moramo napomenuti da su napravljene tako da se mogu dugo koristiti bez problema. Lako se peru nakon što prestanete da ih koristite.

Svakako, plastične kutije se ne koriste samo u kompanijama, već ih mogu koristiti i oni koji se bave poljoprivredom. Kao što znate berba malina, višanja, trešanja, jagoda, jabuka je nezamisliva bez plastičnih kutija.

Plastični kontejneri za skladištenje su najbolji način za čuvanje i organizovanje predmeta van sezone ili specijalnih odevnih predmeta(džemperi, odeća od vune itd). Zatim, plastične kutije mogu uspešno koristiti i odgajivači stoke. U njima se mogu skladištiti kukuruz, pšenica, zob, ječam ili druga zrna mogu se bezbedno čuvati u plastičnim kutijama.

Kao što vidite, plastične kutije mogu biti izuzetno korisne za velike I male kompanije koje ih koriste za skladištenje sirovina i gotovih proizvoda, kao i za one koji se bave poljoprivredom ili za poljoprivrednike koji se bave stočarstvom.

Upravo zbog toga tržište raste i ljudi kupuju toliko kutija.

Jedan od lidera u ovoj oblasti u Srbiji i svetu je Schoeller Allibert, kompletan asortiman možete pogledati na njihovom sajtu.

Source :

Sponzorisan tekst

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime