pixabay.com
Foto: Ilustracija

Raj za ljubitelje kobaja otvoren je u Nemačkom selu kod Nirnberga. Reč je o prvom hotelu u kom se kobasica ne nalazi samo na jelovniku. Njeno veličanstvo možete videti širom hotela.

Prvi hotel u svetu posvećen kobasici predstavlja ostvareni san nemačkog mesara Klausa Bebela. Zdanje otvoreno prošle godine sve više privlači turiste iz Evrope, prenela je agencija Frans pres.

U kamenoj kući, u blizini Nirnberga, hotel nudi sedam soba i dve sale za predavanja i degustaciju kobasica.

Vlasnik kuće je rekao da je došao na ideju o takvom hotelu kako bi se zadržala lokalna proizvodnja mesnih prerađevina koja se suočava sa sve većom konkurencijom industrijske prozvodnje.

Njegova porodica proizvodi i prodaje kobasice od 19. veka. Međutim, nestaje porodična proizvodnja mesnih prerađevina u zemlji poznatoj po ljubiteljima mesa.

U hotelu je sve u znaku mesa. Na ulazu se kače mantili na kuke koje liče na kuhinjske noževe, ogromne slike svinja su na vratima toaleta, dok su sapuni i jastuci u sobama u obliku kobasica.

Naziv kobasica napisan je na nekoliko jezika po celom hotelu.

Na meniju se mogu naći i kobasice od junetine za posetioce koji ne jedu svinjsko meso.

Bebel, koji kaže da voli život u selu, rekao je sa osmehom da su Nemci već poznati po kobasicama i pivu i da to treba i ponuditi turistima.

Pogledajte kako izgleda kuća mesa:

View this post on Instagram

Crazy hotel ahead! Sleeping under the sausage sky? No problem at the "BB&BB Bratwursthotel" in Georgensgmünd (41.8 km from Nürnberg). Here everything is about the ‚Bratwurst‘ – the quintessential Franconian product (typical German sausage). This is a very unique place with attention to detail! Well done! 🐷🍽🛏 [advertising] #bratwursthotel #Bavaria #countryside #experiencehotel #hotel #sausagehotel #sausageheaven #unique #hoteldesign #themehotel #wurst #bratwurst #brats unconventional • • The 4 B´s symbolize: 🐷 Böbel – Led by the Böbel Butcher's Team 🐷 Bratwurst(aurant) – A restaurant with "only" bratwursts 🐷 Bed – Sleeping under the "Bratwurst" sky in one of the 7 themed rooms 🐷 Bratwurst Breakfast – Breakfast with bratwurst & a little more • • • Of course you can book Guided Tours of the butcher’s and enjoy the ‚Bratwurst experience’ with making your own home-made Bratwurst 👨🏼‍🍳!

A post shared by Heike Mai (@ginger_muc) on

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime