Twitter
Australijski teniser

Australijanac je u karijeri više puta bio u središtu pažnje zbog onoga što je radio van terena nego na njemu.

 

Nik Kirjos je osvojio pet titula do 23 godine ali je to malo za sve ono za što je sposoban.

Jedan je od retkih igrača koji može da se pohvali da protiv Federera, Nadala i Đokovića ima skor 6:6, i to da je Đokovića pobedio u oba međusobna susreta.

– Kad izađem na teren, svejedno mi je da li igram protiv Bublika ili Rodžera i Rafe. Na kraju priče i oni su samo ljudi od krvi i mesa. Ne rade oni ništa spektakularno. Naravno, Federer je strašan talenat i najveći svih vremena, ali umaraju ga stresne situacije. Đokovića muče kratke lopte i drugi servis, a Rafa igra toliko defanzivno da možeš da ga razbijaš forhendima i iskorišćavaš što stoji daleko iza osnovne linije. Oni su nivo iznad nas ostalih, ali nisu nikakvi bogovi i sigurno mogu da se pobede – rekao je Kirjos u intervjuu za “Dejli Mejl” tokom mastersa u Majamiju.

Osvrnuo se na odnos prema Federeru, Nadalu ali i prema Đokoviću.

– Ne znam koliko drugi igrači imaju poštovanja prema njima, ali ja stvarno neću nekoga da poštujem samo zato što prebacuje lopticu preko mreže. Meni to nije dovoljno. Zašto bih? Oni ionako imaju prednost u odnosu na ostale igrače jer uvek igraju na najboljim terenima, u najboljim uslovima i u najbolje vreme dana. Naravno da su oni napravili strašno puno za tenis i njihovi rezultati podstiču decu da se bave sportom. Ali, kad sam na terenu, ne želim da budem njihov prijatelj – jasan je Australijanac.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime