pixabay.com

Estetske operacije su dugo bile tabu tema, ali kako vreme prolazi sve veći broj žena se odlučuje da napravi potrebne korekcije na svom telu, kako bi bile zadovoljne izgledom i dobile samopouzdanje. 

Grudi su jedan od glavnih atributa ženstvenosti koji se modnim kombinacijama posebno ističe. Figuru peščanog sata, za kojom se okreću na ulici, danas je lakše postići nego ranije i bez velikih rizika po zdravlje. Operacije povećanja grudi nisu više privilegija dostupna malom broju bogatih žena, već razvijena praksa koja omogućava veći izbor bezbednih rešenja, koja damama vraćaju osmeh na lice.

Želim bujan dekolte koji deluje prirodno

Iz razgovora sa estetskim hirurzima iz Opšte bolnice Atlas, zaključujemo da se operacijom povećanja grudi mogu rešiti problemi malih grudi, asimetrije i opuštenosti grudi nakon trudnoće, porođaja ili starosti. Mnoge pacijentkinje se odlučuju za intervenciju zbog neproporcionalne veličine grudi u odosu na telo, što im stvara muke prilikom izbora garderobe.

Prirodan i skladan izgled grudi je primaran cilj, a način na koji će se doći do njega se dogovara na prvom pregledu na klinici. Ono što je posebno bitno je da pacijentkinje imaju poverenje u izabranog hirurga i da saslušaju stručno mišljenje i sugestije. Dešava se nekada da devojke imaju želju za grudima koje su veće nego što to njihov grudni koš može da izdrži, ali to su retke situacije u kojima se razgovorom dolazi do rešenja koje je za njih bezbedno.

Šta me čeka na putu do idealnog dekoltea?

Odluka da se napravi korekcija grudi je doneta, šta sad? Na prvom pregledu hirurg će zatražiti potrebne informacije o istoriji bolesti, alergijama na lekove, izmeriće grudi i predložiće vid zahvata koji je u skladu sa vašim željenim izgledom. Uglavnom je potrebno napraviti dodatne ultrazvučne i druge preglede i analize po dogovoru.

Da li biste voleli da vidite kako bi izgledali sa povećanim grudima pre same operacije?

Atlas Estetska hirurgija vam je i to omogućila. To je revolucionarni sistem Crisalix koji prikazuje kako biste izgledali nakon ugradnje implantata ili željene korekcije na licu i telu. Moderan softver koji je estetskoj hirurgiji dao jedan potpuno novi alat a klijentima Atlas Estetike mogućnost da zavire u budućnost.

Pogledajte svoje telo trenutno i onako kako bi izgledalo nakon estetske intervencije. Samo jednim klikom može se menjati forma, oblik ili veličina sve dok ne budete potpuno zadovoljni.

Otkrijte svoje novo ja tokom konsultacija sa nekim od estetskih hirurga Atlas Estetike a potom pogledajte 3d snimke iz svog doma.

Kada ste izabrali željenu veličinu dogovorate se sa hirurgom za termin, potrebno je dve nedelje pre operacije prestati sa uzimanjem određenih lekova, kao što je aspirin, koji mogu uticati na koagulaciju krvi i izazvati veće krvarenje tokom operacije.

Intervencija povećanje grudi se izvodi u opštoj anesteziji i traje od jednog do dva sata. U zavisnosti od veličine i vrste implatata lekari će birati između tri mesta za rez, a to su duž nabora ispod dojke, duž ivice areole gde je jača pigmentacija i rez unutar pazuha. U skladu sa fizičkim predispozicijama pacijentkinje, hirurzi će birati da li će pozicija implatata biti ispod ili iznad mišića i druge specifičnosti o kojima će biti informisana.

Planirajte pažljivo svoje vreme jer nakon intervencije treba da mirujete još barem nedelju dana u kući, po mogućstvu bez većih pokreta rukama. Vožnja automobila nije preporučljiva prve dve nedelje, a fizičke aktivnosti minimum četri nedelje. Prepisuje se obavezna terapija antibioticima i analgeticima koja traje oko nedelju dana.

Koje su opasnosti kod operacije povećanja grudi?

Kao i sve operacije, uvećanje grudi nosi izvesne rizike. Od komplikacija mogu da se jave krvarenje, infekcija i prolazni gubitak osetljivosti u predelu dojke. Da bi se izbegle komplikacije, neophodno je pridržavati se lekarskih saveta koji se odnose i na pripremu za operaciju, kao i mere koje su porebne nekoliko nedelja nakon operacije.

Kako odabrati estetsku hirurgiju u Beogradu?

Estetska hirurgija Beograd je danas na mnogo višem nivou nego pre par godina. Jedan od razloga je i što se povećao broj estetskih intervencija. Iz razgovora sa hirurzima iz Atlas Estetike, koja je deo Opšte bolnice Atlas, zaključujemo da postoje dva ključna izbora koja mora samostalno da napravi dama koja želi da se podvrgne zahvatu povećanja grudi.

To je, pre svega, izbor privatne klinike i hirurga kome ćete ukazati poverenje, i naravno, jasna predstava o tome kakvu tačno promenu na grudima želi da napravi. Svaka pacijentkinja mora da ima individualan pristup od strane lekarskog tima i slobodu da zatraži sve informacije koje su bitne za operaciju i sve njene rizike. Atlas Estetika nudi stručan pristup hirurga sa dugogodišnjim iskustvom i velikim brojem izvršenih estetskih intervencija.

Čuvajte svoje telo i uživajte u njemu jer je ono vaša prava kuća!

Source :

OB Atlas

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime