Tanjug
Žan Klod Junker i Aleksandar Vučić o poziciji Srbije na putu ka EU

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da tokom posete Zapadnom Balkanu “nije tražio od Srba da biraju između Rusije i EU, zato što oni moraju da imaju normalne odnose sa Rusijom i da imaju najbolje moguće odnose s Evropskom unijom”.

Junker je tako u intervjuu za “Juronjuz” odgovorio na konstataciju novinarke te televizije da “Srbija ima veoma bliske veze sa Moskvom koja je prilično aktivna u regionu” i navode da je prilikom poslednje posete Beogradu “ministar spoljnih poslova (Rusije Sergej) Lavrov upozorio EU da zahtevanjem od Srbije da bira (između Rusije i Unije), čini istu grešku kao i u Ukrajini”.

– Ne postoji bilo bilo kakvo moguće poređenje između Srbije i Ukrajine, to je pod broj 1. Pod broj 2, ja sam kolegama tu u regionu objašnjavao da evropska izgradnja nije izgradnja usmerena protiv drugih, to je integracioni proces koji se tiče nas. Nisam tražio od Srba da biraju, zato što oni moraju da imaju normalne odnose sa Rusijom i da imaju najbolje moguće odnose s Evropskom unijom – kazao je Junker.

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime